Prázdniny u Snapeovek

Posted by Slídivé kukátko Štítky: , ,

Na prázdniny v mudlovské škole jsem se těšila již měsíc dopředu. Takže když konečně nastala sobota 19. února, zamířila jsem s obřím batohem na nádraží a sedla na vlak jedoucí do Brna. Nutno zmínit, že měl vlak deset minut zpoždění, takže jsem předtím chvíli čekala.

Po dvou hodinách cesty jsem se konečně ocitla na hlavním nádraží v Brně, kde si mne vyzvedly Snapeovky, které nikomu z vás určitě nemusím představovat - pokud čtete SK, znáte je.

Jako první všechny návštěvníky překvapí, že na dveřích nevisí cedulka „Ally Owens Snape a Arielka Snape“, ale cedulka s nějakými jinými jmény. Zřejmě se jedná o krytí před mudly. Dveře vedoucí k ministrovi rovněž nenesou označení „ministr“.

Na uvítanou jsme si několikrát zahrály Osadníky z Katanu, což je hra, kterou by měl pro jistotu znát každý, kdo ke Snapeovkám vyráží.

Následující den dopoledne jsme vyrazily na lov kešek. Pro neznalé, jedná se o krabičky  schované na nejrůznějších místech, které s pomocí mudlopřístroje zvaného GPS hledáte. Venku byla ukrutná zima, takže jsme po nalezení dvou vyhlédnutých keší zamířily na polévku a horký čaj, v případě Arielky na horký džus.

Druhý den ráno mě překvapila bolest hlavy. Po pár hodinách jsem to nevydržela a šla si změřit teplotu. Mých 38,4 mě překvapilo, vždyť jsem horečku neměla už roky. Ihned mi od Ally byla poskytnuta pomoc v podobě lektvarů, díky kterým jsem za dva dny byla v pořádku.

Jelikož ale zima neustávala, trávily jsme chvíle, kdy byla Arielka v práci, doma. Většinou jsme řešily bradavické záležitosti, vypracovávaly úlohy, či si povídaly.

Pokud potřebujete povzbudit do práce na úkoly, jeďte ke Snapeovkám. Bradavická atmosféra vás přivítá již u dveří. Nikde jinde se na úkolech nepracuje tak dobře, jako právě tady.

Večer jsme pravidelně vyzvedávaly Arielku v práci. Cestu již znám nazpaměť, bohužel si stále nemohu zvyknout na štípání lístků, což je činnost, kterou v našem malém městě nevedeme.

U Snapeovek nás několikrát navštívila Arielčina maminka s pejskem, která s dcerou sdílí nadšení pro Osadníky.

Díky zimě se plánovaný výlet do ZOO bohužel nekonal, i přesto se mi však vůbec nechtělo Brno opouštět. Útěchou pro mě byla návštěva Snapeovek u mě, plánovaná hned na následující víkend. Již nyní se těším na léto, kdy mám v plánu do Brna opět vyrazit.

Ditka New, Nebelvír


2 komentářů:

  1. Luccy

    To je fajn že se ti v Brně líbí :) Jinak super článek a jestli zas přijedeš tak vás chci taky vidět ;)

  1. Arielka

    Luccy, ty seš z Brna?

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)