Bylo, je a bude

Posted by Slídivé kukátko Štítky: , ,

Co bylo, bylo. Co bude, bude. Proč se zabývat minulostí, ta už je za námi. Proč se vracet ke špatným okamžikům. Na minulost by se mělo myslet jen při dobrých vzpomínkách.

Neřešte ani budoucnost, ta teprve bude a co se v ní stane, nemusíme řešit, protože to co děláme, děláme z vlastní vůle. Nemyslete na budoucnost, nevzpomínejte na špatné doby v minulosti, myslete na to, co je teď.

Ale když říkám nemyslete na budoucnost, tak to nemyslím doslova. Vždyť i já teď momentálně, jak píšu tento článek, musím myslet na to, jakou klávesu za chvíli stisknu nebo kam povedou moje kroky, zdali do ložnice k lvíčátkům, nebo do kuchyně za skřítkama. Tuhle budoucnost, čili brzkou, si promyslete, tuto ano, ale tu vzdálenou, třeba jak středoškoláci myslí na vysokou, nebo jak dospělí lidé myslí na to, jaké to bude za dvacet let…

Do minulosti se taky ohlížejte, ale jen proto, abyste si připomněli krásné chvilky s přáteli, ale na smutné vzpomínky nekoukejte. Takže je jen na vás, jak daleko dopředu budete hledět, ale pak můžete zakopnout o kamínek, který je hned před vámi. Koukejte na špatné vzpomínky, a ty vás budou soužit po celou přítomnost. Nevím jak vy, ale já budu hledět jen krok před sebe, abych nezakopla a smát se u šťastných vzpomínek.

Fabulus Girl, Nebelvír

0 komentářů:

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)