Srdce nebo mozek?

Posted by Slídivé kukátko Štítky: , ,

Ahoj. Srdce nebo mozek má význam takový, že myslíš buďto srdcem, či mozkem. Ve škole například mozkem, ale když tě chce někdo vzít například „na rande“, tak se přeci řídíš srdcem, ne? Občas musíš své srdce poslouchat. Láska je v tvém srdci, ne v mozku. Práce, škola, věda. To máš zase v mozku.

Teď vám povím příběh, co by se stalo, kdybyste se na srdce nebo naopak na mozek vykašlali. Někteří kouzelníci, dokonce i mudlové, si občas řeknou: Mozek mám úžasný, tak srdce je mi na nic, ne?

Ale to je špatně. Tady je příběh - K čemu srdce, mozek stačí!

Dvanáctiletý chlapec jménem Beed bydlel v městečku Ringibola Yel a byl strašně chytrý. Většina lidí si myslelo, že má IQ alespoň 200, ačkoliv měl 140. Samé jedničky, první dvojka v šesté třídě a to jen za to, že nevyšplhal do výšky dva a půl metru. Později začal dělat do politiky a dostal se do vlády. V dětství byl přecitlivělý a ta DVOJKA, což já dostávám pořád, mu udělala jizvu na srdci. Nemohl a nedokázal se s tím smířit, ale teď měl možnosti a teď se rozhodl bojovat za neznámkování tělocviku. Nakonec se mu to povedlo a rozhodl se pokračovat. Nakonec jeho bývalý tělocvikář Hegei Morendic skončil bez domova na ulici.

Beed si neuvědomoval, že se řídí pouze mozkem a lidi ho za to nesnášejí, protestují a pořádají demonstrace. Až v tu dobu si uvědomil, jaké škody napáchal a chtěl to celé odčinit. Panu Morendicovi zaplatil odškodné a odkoupil pro něj Hegeiův dům, ale jizva na srdci mu zůstala. Přemýšlel „mozkem“, ale na nic nepřišel.

Po chvíli se zaposlouchal a snažil se pochopit, co říká jeho srdce a došlo mu, že si známku může opravit. Beed dostal po těch letech vytouženou jedničku a z něj a pana Hegeie se stali přátelé. Jak to tedy může dopadnout a kam to může zajít, pokud se na srdce vykašlete?

Luccy, Havraspár


0 komentářů:

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)