Tisíce vůní jara

Posted by Slídivé kukátko Štítky: , ,

Jaro nám přichází, ale nejde samo. S ním přichází teplé počasí a neuvěřitelná, doslova kouzelná vůně. Všechny květiny se probouzejí ze zimního spánku. Rozkvétají a voní.

Vůní ale nejsou jen ony kytky, ale i květy plodů na stromcích. Vezměte si takovou třešeň, na níž začínají pučet krásné růžové květy a rozvoní celé jeho okolí. Voní i plody, které zasadíme. Jaro je na to velmi ideální, a když už kousek vyroste, tak voní. Vezměte si vůni levanduli a navíc, můžete změnit květině, plodu, či stromu jméno, ale vonět bude pořád stejně. Vůně květů je nezaměnitelná. Dále koření, které bude ještě lepší než to, které jste kupovali v zimě a jeho vůně bude mnohonásobně silnější.

Určitě si někdy přivoníte k nějaké květince a ucítíte její vůni. Pak si vezmete jinou a její vůně může být oproti té první mnohonásobně silnější a jiná, a když se ve vzduchu všechny vůně smíchají, vznikne hotová poezie. Stačí se jen zastavit a vnímat onu vůni. Díky některým i třeba zapomenete na vše, co vás tíží, uklidní vás a možná rozvinou vaši představivost a budete si připadat jako v jiném světě. Ve světě, kde se vše řeší jen klidem a vůní květin.

Ta rozmanitost vůní je dokonalá. Kdybyste měli vůně nakreslit, byl by to obraz barev, kde by se vlévala jedna do druhé, navazovaly by na sebe a bylo by to jako fantazie. To proto, že na světě je snad tisíce druhů vůní, protože vše má své vůně. Jaro jich má velmi mnoho a je těžké poznat tu, která vám voní ze všech nejvíce, a proto je to jaro tak krásné. Díky vůním.

Fabulus Girl, Nebelvír


2 komentářů:

  1. Wolfka

    ...tak to říkej alergikům... :-D

  1. Fabulus Girl

    No, na ty jsem zapomněla *stud*

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)