Útržek ze čtenářského deníku

Posted by Slídivé kukátko Štítky: , ,

Jméno: Tajemství nesmrtelného Nikolase Flamela - alchymista
Autor: Michael Scott
Hlavní postavy: Nikolas Flamel, Scathach, Josh, Sofie, John Dee

O čem kniha je:
Tato kniha je o dvojčatech, která si našla brigádu. Jeden pracuje v knihkupectví (Josh) a druhá pracuje v kavárně (Sofie). Tyto dva obchody jsou naproti sobě. Jednoho dne navštíví knihkupectví jistý doktor John Dee. Dee je alchymista, který sloužil královně Alžbětě. Byl to učedník Nikolase Flamela (současného vedoucího knihkupectví, které navštívil). Nakonec se dal na cestu zla.

Díky jeho schopnostem si ho našly starobylé bytosti, (tím jsou myšleni bohové a slavné bytosti z mýtů a legend) ty mu daly dar nesmrtelnosti za to, že jim bude Dee sloužit. Splnil všechny úkoly až na jeden, o který se již snaží několik století. Polapit Nikolase Flamela, který vlastní knihu mága Abraháma. V této knize jsou kouzla a čáry, jako jak zničit svět, jak přivolat zpět starobylé bytosti (starobylé bytosti byli totiž vyhnané po nástupu lidí, od té doby patří Země lidem).

Starobylé bytosti se dělí na hodné a zlé, doktor John Dee chce povolat ty zlé a vystrnadit lidi ze země. To může pouze s knihou. Proto tedy vtrhl do knihkupectví. Tam se odehrál magický souboj. Lidé nemají vůbec ponětí o tom, že bohové a bájná stvoření existují. Tedy neměli, až do té doby, kdy viděl Josh magický souboj.

Sofie uslyšela naproti v krámku výbuch a tak se vydala ona a Perenela (Nikolasova žena)  do knihkupectví. Perenela pomohla v souboji Nikolasovi, ale bylo to  k ničemu. Dee získal knihu a Perenelu unesl. Naštěstí Josh vytrhl závěrečnou část rituálu z knihy a tak nemůže Dee dokončit rituál. Dvě dvojčata spadají do Nikolasovi ochrany.

Nikolas zjistí, že tato dvojčata nejsou obyčejná. Jsou to legendární dvojčata, o kterých je zmínka v knize mága Abraháma.

Tato dvojčata dokáží zachránit svět před starobylými bytostmi, ale jen tehdy, když se nikdy nerozdělí a když budou jejich schopnosti probuzeny. V tomto díle budou bohyní Hekaté probuzeny schopnosti Sofie, ale kvůli útoku Johna Dee a bohyně Morigany, která patří ke zlým starobylým bytostem, nebudou probuzeny schopnosti Joshe.

Dee nakonec Hekaté zabije a tak Nikolas, Scathach, která se k nim připojila, aby je chránila, Sogie a Josh utíkají k čarodějce z Endoru. Ta naučí Sofii ovládat magii větru. Opět ale Dee zaútočí s armádou nemrtvých. Všichni přežijí. Bylo to ale jen taktak. Všichni přežili jen díky tomu, že čarodějka z Endoru je přenesla do Paříže, kde se odehrává druhý díl.

riki, Mrzimor

0 komentářů:

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)