Triwizard Tournament

Posted by Slídivé kukátko Štítky: ,

Milí spolužáci,

hlásím se vám s touto výjimečnou událostí přímo z pozemků hostitelské školy čar a kouzel ve Slovinsku, která má tu čest shlédnout po letech Turnaj tří kouzelnických škol. V následujícím článku se vám celou událost pokusím stručně přiblížit.

Již od poloviny února jste o této události mohli slyšet. Turnaje se účastní tři kouzelnické školy. První z nich je česko-slovenská škola Hogwarts online, následována školou z Velké Británie HOL virtual Hogwarts a nakonec hostitelská škola ze Slovinska s názvem Virtualna Bradavičarka. Pokud budete chtít tyto prostory navštívit, připravila jsem vám přenášedla, která najdete níže.

Z každé školy byl v průběhu měsíce února vybrán jeden šampion, jeho dva pomocníci a jeden náhradník. To vše za pomocí Ohnivého poháru. Ten byl na začátku vyhlášení turnaje umístěn ve Velké síni, alespoň tomu tak bylo na území naší české školy. Případní zájemci se mohli hlásit bez omezení věku. Snad pouze jedinou překážkou mohl být jazyk. Celý turnaj totiž probíhá v angličtině a šampioni budou muset své úkoly vypracovávat v tomto mezinárodním jazyce.

Šampióni budou muset prokázat perfektní znalosti reálií knih Harryho Pottera či svůj bystrý úsudek.

A kdo že jsou naši tři šampioni? Ohnivý pohár nám své tajemství prozradil na sklonku měsíce února. Z britské školy se účastní studentka Nebelvírské koleje - Jenny Lupin. I šampionka ze Slovinska navštěvuje Nebelvírskou kolej - Helena Glaedr. A českou šampionkou se stala studentka z Havraspárské koleje - Larrie Larstonová.

Od chvíle, kdy byl znám šampion z Česka, se na pozemcích hostitelské školy tyčí obrovský stan naší bradavické výpravy. Jsem hrdá na to, že mohu být její součástí, i když má znalost angličtiny je dost chabá.

Ticho před bouří – tři šampioni již obdrželi první úkol a nyní mají deset dní na jeho vypracování. Jak si s tím poradí? Šušká se, že i rychlost zde bude hrát velkou roli. Nicméně na naše odvážlivce čekají ještě dva zapeklité úkoly. První úkol do této doby zatím znají pouze šampioni a jejich pomocníci, ale i my se jeho zadání brzy dočkáme.

O dalším průběhu vás budu informovat v dalším čísle SK.

Snad na závěr malá perlička a důkaz toho, že má Ohnivý pohár smysl pro humor. Jen posuďte sami, jak si s námi zašpásoval, když vybíral náhradníka za školu Hogwarts online:

Ze Slovinska vás zdraví Ally Owens Snape!


 Přenášedla:




0 komentářů:

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)