Jaro

Posted by Slídivé kukátko Štítky: , , ,

Jaro je krásné a příjemné roční období. Na jaře se vrací ptáčci zpět z teplých krajin a stromy se probouzí z dlouhého odpočinku. Sníh začíná tát a otepluje se.

Když jsme u toho oteplování, tak tady v Liberci moc příznivé počasí není. Je fakt, že slunce tu svítí, ale ne tolik. Venku je strašná zima a sníh se pořád drží na zahradách a  v ulicích. Ptáčci ale přesto krásně zpívají. Dokonce i přesto, že dnes opět sněžilo. Pár dní bylo hezky a snad nikdo z Liberce by si nepomyslel, že bude zase sněžit. Bohužel lidé se někdy pletou, jako v tomto případě.

Na jaře se uklízí dětské kombinézy, boby a sáňky, děti se loučí se zimou a zároveň vítají jaro. Dětem se možná jaro moc nezamlouvá. Menší děti mají takový názor na jaro: Nesnášíme jaro, protože musí skončit zima, aby mohlo vládnout jaro. Končí bobování, sáňkování a začíná jarní úklid. Také jsou v zimě Vánoce a to znamená, že budeme mít prázdniny.

Jsou ale i děti, které mají tento názor na jaro: Jaro je krásné. Jsou Velikonoce a my kluci můžeme vyšlehat holkám zadnici a dostaneme za to sladkosti. Také budou jarní prázdniny ve škole. Prostě bájo.

Řekla bych, že rodiče a dospělí se spíše přiklánějí k druhé možnosti - mají rádi jaro. Řekla bych, že mají asi takovýto názor na jaro: Jupí! Konečně nebudeme muset hrabat kombinézy a dávat je dětem, aby přišli domů s mokrými nohavicemi, a nebude díky tomu tím pádem mokrá podlaha. Nebudeme na jaře tolik utrácet jako v zimě, když musíme dětem kupovat vánoční dárky. Konečně nastane období odpočinku. Hurá!

Jak sami vidíte, jaro je pro někoho úžasné a pro někoho děsivé. Každý má svůj názor.

riki, Mrzimor

0 komentářů:

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)