Rumunské čarodějky se i po prohře nevzdávají

Posted by Slídivé kukátko Štítky: ,

V minulém čísle jsme vám přinesli informace o konfliktu čarodějek s mudlovskou vládou v Rumunsku. Situace se vyvinula neočekávaným směrem bohužel v neprospěch čarodějek.

O tomto konfliktu se začalo mluvit v mnoha státech. Mudlovské i kouzelnické noviny si utahovaly z rumunské vlády a z jejího strachu z čarodějnictví. To se politikům nelíbilo a tak se rozhodli zakročit. Vypadá to, že varování čarodějek nezabralo.

Kromě zaregistrování svého povolání na úřad budou muset také odvádět daně, vést si účetnictví, atd. Mudlové se s tím jaksi taksi smířili, ale čarodějky a vědmy z řad kouzelníků nikoli. Většina z nich ani neví, kde se mudlovský úřad nachází, natož jak si vést nějaké účetnictví po mudlovsku.
Navíc je novou povinností vlastnit tzv. živnostenský list (tj. kus papíru, který musí vlastnit všichni podnikatelé, obchodníci).
Další problém nastává spíše u mudlovské poloviny kouzelníků. Dovětek nového zákona totiž uvádí, že kouzelníci, jejichž předpověď se ukáže jako falešná, budou uvězněni. Nad tímto dovětkem se může kouzelník jen pousmát. O co, že jejich vězení není chráněno proti přemisťování?

Veškeré rumunské obyvatelstvo zabývající se magií vyrazilo do ulic. Nyní se spřádají plány na to, co vládě provedou, když ani jejich svědící prášek nezabral (viz 1. článek).

Jedna anglická firma Weasley & Weasley nabídla rumunským odpůrcům svůj nový výrobek, vyrobený speciálně pro rumunské potřeby. Jde o kachničky do vody, které neustále chodí za majitelem a volají za ním věty: Dracula si tě najde! atd. Britské ministerstvo kouzel však zakázalo prodej těchto kachniček, protože by mudlům mohlo být divné, jak to, že kachničky mluví. Rumunské čarodějky tedy koupily alespoň pár bonbónů, po kterých naskočí zahnisané bodláky. Tomuto prodeji už ministerstvo nebránilo.


S rozhodnutím mudlovské vlády už čarodějky nic neudělají, jelikož zákon již vešel v platnost, přesto se chtějí pár žertíky pomstít (hnisavé bonbóny jsou prý jen začátkem).

Každopádně nám zde plyne jedno ponaučení: Neberte si bonbóny od cizích lidí v Rumunsku!

Any Sargo, Havraspár

2 komentářů:

  1. Allynka

    Jé, pokračováníčko! Nechápu, že zakázali prodej takových kachniček. ;D Daj se někde sehnat? A nemohly by říkat i jiný hlášky? O:-) Rumunským čarodějkám fandím! ;)

  1. Any

    Taky se divím. Takové skvělé kachničky!
    Myslím, že je všechny stáhli z prodeje, ale můžeš se poptat v letaxové síti, třeba by se daly opatřit ;) :)

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)