Sraz Harry Potter a Relikvie smrti - 1. část

Posted by Slídivé kukátko Štítky: ,

Praha, sobota 20. listopadu, 14.00

Už je to dávno, kdy padl v Hrádku první dotaz, jestli se vydáme na dlouho očekávanej film hromadně. Ani nevzpomenu, kdo s tou myšlenkou přišel jako první. To ostatně není podstatný. Hlavní je, že nápad nebyl zamítnut (proč by taky měl být, že?), a že se našlo dostatek ochotných hradníků nápad uskutečnit.

Domluvy, kdo všechno přijde a kdy se kde setkáme, byly jako obvykle zmatený. Spousta lidiček se tvářila, že určitě přijdou, ale kde jim byl nakonec konec…? To se neví.

Původně jsme se těšili na 3-D verzi. Bohužel, tvůrci prý se vzhledem nebyli spokojeni a tak dospěli k závěru, že trojrozměrně dají až závěrečnou část. Z kina IMAX tak proto sešlo. Nemusejí se ostatně dodržovat zažitý rituály… Na Floře jsme ale zůstali, jen v "běžným" kině.

Rezervace lístků byla nejistá - kupodivu nepřišlo žádný potvrzení (štěstí, že sme dělali snímky obrazovky, kde bylo číslo rezervace). Navíc se nedalo přesně určit, kolik lístků potřebujeme. A tak jsme zarezervovali nejdřív dvacítku, pak ještě Corco přihodil deset. To proto, že se skutečně počet nahlášených dostal někde k číslu 25 a pořád nebylo jasno, kdo se v sobotu objeví.

Oficiálně byl sraz hradníků ustanovenej na "T - 1 hodina", tedy jednu odpoledne před vchodem do budovy. To by ale byla škoda promarnit celej dlouhej víkend. A tak jsme si pozvali pár lidiček, co měli možnost přijet, a u Artových bylo veselo od pátku až do neděle.

V sobotu jsme ještě za tmy vyrazili do obřího města. Tam jsme na sebe postupně naráželi na jasně smluvených místech a - kupodivu - všichni měli kouzelnický hábity, takže na nás jistě byla radost pohledět. Postupně jsme mířili k paláci Flora, kde mělo vše proběhnout.
Nejdřív jsme museli počkat, až naše vytipovaná pizzerie otevře, pak jsme ji hezky zaplnili a dali se do jídla. Přece nemůžeme do kina s prázdným žaludkem…  Sem tam se objevili další účastníci srazu a my, celí natěšení, jakej film bude, pokukovali nervózně na čas. Hlavně nepropásnout oficiální čas a termín srazu. (Any s Bladem se ho propásnout podařilo…)
Samozřejmě vše dopadlo, jak jsme čekali. Ta poslední desítka lístků se rezervovat nemusela. I dvacet stačilo. Sešlo se nás totiž 18 (z toho dvě byly nehradní osůbky).

16 hradních účastníků (někteří už jsou vedeni jen jako odhlášení, ale to neva - stejně pořád patří mezi nás):
Ally Owens Snape, Angela Parkerová, Any Sargo, Bella, Blade Blood, Catriona Neko, Corco Arta, Ditka New, Ginnny Weasleyová, Hvězdička Wolfka, Cho Changová, Joanne Blacková, Kara Morgan, moštoska, Santinan Black, Zuzabejda. Nový rekord v dějinách hradních srazů.

Koupě lístků se ukázala jako velmi namáhavá činnost. Vybrali jsme od přítomných penízky, od studentů i průkazy na slevu a vyrazili k pokladně. Pan prodávající si nás asi bude ještě dlouho pamatovat. Stejně jako já jeho počínání.
Vůbec mu nešlo vypočítat, kolik že máme platit. Navíc jsme narazili na vyšší počet průkazů na slevu, než sme měli nahlášených (zaplacených) studentů. Neboj, Ditko, nebudu jmenovat…
Průběžně pořád upravoval cenu, kolik od nás chce, vracel nám část obnosu, aby ji pak po nás zase chtěl. Pak musel vše vystornovat, protože jakýsi poukázky, co jsme měli od Cat, sice platěj, ale musej se nahlásit předem (což nikde nemaj napsaný). Znova počítal, znova tiskl lístky, znova vracel trochu peněz… no, byli jsme tam zkrátka a dobře tak dlouho, že se ostatní došli za náma podívat, co že to tam s těma lístkama provádíme.

Konečně nás propustil. Dostali jsme všechny lístky, který jsme potřebovali. Byly vážně moc pěkný. Akorát… k našemu údivu byla část lístků z té třetí desítky rezervovaných lístků, o které jsme se ani slůvkem nezmínili. Záhada… Nebo nějaký kouzlo…? Nakonec ještě každej z nás dostal plakát (aby nám mohl během filmu překážet), takže jsme byli zcela nepřehlédnutelní.

Zlatý hřeb dne nastal. Před náma začal ubíhat film. Jistě ne všichni čtenáři Slídivýho kukátka měli už možnost film vidět, a tak tu nebudu líčit, co bylo hezký, co míň, v čem se film chýlil od předlohy. Jen to shrnu - film se mi moc líbil, sem tam se i přes temnou atmosféru bylo čemu zasmát, nic moc mě extra nepřekvapilo (i když něco aspoň trochu určitě)… prostě krása! To musíte vidět!

Po skončení filmu někteří museli honem na autobusy, vlaky… a domů. Ginnny, chudák, dokonce ještě před skončením filmu. Desítka se nás ještě na chvíli odebrala posedět u čaje, jídla (jak kdo chtěl) v jednom KFC a s dobrými pocity z hezkýho dne jsme se zase rozjeli do domovů i my, poslední.

Pevně věřím, že po úspěchu s tímto srazem se nám podaří obdobná akce i za půl roku. Harry Potter a Relikvie - část 2. se blíží…

Hvězdička Wolfka, Mrzimor

1 komentářů:

  1. Anonymní

    �Topic phrase: During Loved, Morrison displays the requirement connected with online community and also busy involvement that will history's upkeep in addition to access by just mentioning the benefit with stating to the personalized history towards some. https://imgur.com/a/2sCrrDh https://imgur.com/a/rCZC8WS http://nedj6z0hef.dip.jp https://imgur.com/a/9XEpKWK http://f01fa0ljy7.dip.jp https://imgur.com/a/tY4WVNJ http://1bujbi4711.dip.jp

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)