Čtenářský kroužek pokračuje

Posted by Slídivé kukátko Štítky: ,

Jak všichni víte (minimálně z minulýho čísla SK), v hradě máme Čtenářskej kroužek. Musím říct, že mě těší, že má pořád několik pravidelných členů, a taky několik "náhodných".

První knihu, Harry Potter a Relikvie smrti, máme zdárně za sebou. Následovalo dlouhé "období temna". Že nevíte, co to je? Tak já vám to pár slovy vylíčím.

Už v době, kdy byla přečtená jen půlka Relikvií, jsme začali myslet do budoucna, a snažili se domluvit na knize, která je po dočtení vystřídá. Tehdy se do debaty nezapojilo moc čtenářských nadšenců. I tak se přání zdálo jednoznačné. Budou se číst Letopisy Narnie.

Ale ouha, jen pár dní před změnou knihy se proti ní zvedlo několik ohlasů. To prý není nic pro nás. Podvolili jsme se hlasu z řad aktivních (zrovna v těch týdnech) čtenářů a rozhodli se uspořádat hlasování.

Zpočátku byla šance nominovat své oblíbené knihy (i s patřičným odkazem na elektronickou verzi, protože se nedá předpokládat, že má každý doma všechny knihy, co kdy vyšly). Návrhů pár zaznělo, takže nebyl problém zahájit hlasování. Původních 17 kandidátů se nejdřív snížilo na tři, a pak… bylo rozhodnuto. Ač šlo jen o těsné vítězství, Nekonečný příběh ve volbách vyhrál.

A čte se hezky. Jen některá jména jsou mírně krkolomná (viz Pjernrachkrach, Ygramul nebo Uyulála) a sem tam nás potrápí. Jinak ale, jak se zdá, byla tato volba šťastná. Kapitoly v knize jsou různě dlouhé, a tak nikdy předem nevíme, kolik z knihy bude večer přečteno. Pokud by někdo ze čtenářů Slídivýho kukátka měl čas, chuť a… skype s mikrofonem, může se za náma zastavit každé pondělí, středu a pátek od osmi hodin večer. Rádi vás přivítáme ve svých řadách. A spolu s náma určitě i Átrej a Bastian!

Hvězdička Wolfka, Mrzimor

0 komentářů:

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)