Skotačení ve sněhu - sněhové bludiště

Posted by Slídivé kukátko Štítky: ,

Asi si říkáte, co to je a kde se to tu vzalo, když sníh zatím není. No, ono zas tak brzo to není, neboť za chvíli už opravdu sníh padat začne a kdo ví, třeba už teď někde sněží. Ale zpět k tématu.

Bludiště ve sněhu je velmi zajímavá hra. Já osobně jsem tak různě koukala po internetu a narazila na ni. Velmi mě zaujala a myslím, že vás zaujme taky.

Nejprve pravidla:
Takže: je zapotřebí více hráčů, nejlepší počet bude asi pět. Potom společně vyšlapte do sněhu různé bludiště s cestičkami a různými slepými uličkami. Jak veliké, to záleží jen na vás. Potom si určete, kdo bude chytač. Chytač může být buď jeden, nebo i víc. Pak se všichni rozmístěte do bludiště a hra začíná. Chytači mají za úkol chytit všechny hráče. Hráče, kterého se dotkli, tím odstraní z bludiště. Vyhrává ten, kdo se nejdéle udrží v bludišti. Má to ale jednu nevýhodu. Pozor na slepé uličky a taky, abyste nenarazili do zdi. Hra se může hrát i tak, že se chytačům, popřípadě chytači, měří čas. Za jak dlouho chytí všechny hráče a „vyklidí“ bludiště. Potom se mohou časy porovnávat.

Je to velmi zábavná hra a já si ji přeji moc vyzkoušet. Doufám, že i vy, i když jste třeba už dospělí, to někdy se svými dětmi nebo s kamarády zkusíte. Ne nadarmo se říká: kdo si hraje, nezlobí.

fabulus.girl, Nebelvír

Pozn. redakce: V době, kdy článek přišel do našeho sovince, sníh ještě nebyl. Nejedná se o chybu autorky.

0 komentářů:

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)