Úvodní slovo redakce

Posted by Slídivé kukátko Štítky: ,

Milí čtenáři,

předkládáme vám další číslo Slídivého kukátka. Článků se tentokrát sešlo mnoho, což je jistě potěšující. Doufáme, že vás neodradí Valentýnské téma. Na náš vkus je v čísle této tematiky až příliš, ale vzhledem k tomu, že o Valentýnu psalo tolik z vás, tak je vám asi blízké.

Děkujeme za vaši účast v soutěžích. Příspěvků přišlo hodně a jistě si rádi počtete.

Rády bychom vás požádaly, abyste využívali hojně možnosti komentování článků. Pro autory je jistě odměnou, když vidí, že jejich článek vzbudil ohlas a je komentován. Má tak zpětnou vazbu se čtenáři. Potěšte je za jejich práci a zkuste vyjádřit své postoje k článkům. Můžete tak autorům dodat motivaci k psaní dalších článků, nebo je upozornit na to, kde podle vás dělají chyby, aby se jich příště při psaní vyvarovali a psali pro vás poutavěji.

Od příštího čísla bude změna v pravidlech pro soutěž o titulní stranu, ale to se dozvíte v hradních prostorách při vyhlášení.

Další změnou, o které uvažujeme, je změna v uvádění jmen autorů. Někteří z vás vyjádřili názor, že by chtěli, aby se objevovali autoři již na hlavní stránce, jiní zase protestují. Budeme rádi, když zahlasujete v naší anketě a do komentářů zde se můžete rozepsat, proč hlasujete právě tak, v čem vidíte klady a v čem zápory. Rády bychom vyhověly většinovému názoru.

Přejeme krásné chvíle při čtení a komentování a těšíme se na vaše články do dalšího čísla SK i zapojení v nové soutěži.

Vaše redakce SK

14 komentářů:

  1. Any Sargo

    Hlasovala jsem pro Ne.
    Mně se líbí ta verze, jak je nyní. Takto je to přeci ve většině novinách, a já osobně ocením, když čtu, čtu, a až nakonci se dozvím kdo tak úžasný (a nebo naopak šílený) článek sepsal. Prostě překvapení o:)

  1. Allynka

    Any, díky za názor. Naprosto souhlasím. :)) Jsem zvědavá, zda se někdo z těch, co hlasovali pro ano také ozve.

  1. Wolfka

    Já se ozvu pro tu změnu. Čtu pokaždé všechny články/zprávy v časopise. Ale nikdy nečtu od prvního článku do posledního. To by byla nuda... :P

    Zatím se dá vybírat jen podle lákavýho nebo míň lákavýho nadpisu.
    Navrhovanou změnou by přibyla i možnost vrhnout se nejdřív na to, co sepsal třeba někdo, jehož dílo ráda čtu nebo někdo, o kom ani nevím, jak píše.

    Je to tak obvykle i v knihách sobourů povídek různých autorů - v přehledu se najdou u jména povídky i autoři.

    Navíc mi to příjde jako větší projev úcty k autorům, uvést jejich jméno dřív než kdesi na posledním řádku.

  1. Corco

    Já jsem tu změnu navrhoval, takže nikoho nepřekvapí, že jsem hlasoval ANO.

    Je to jen moje přání, nic víc... Když nezaujme titulek, zaujal by třeba autor. Motivace pro přečtení článku "teď hned" (jak píše Wolfka).

    Nevím, zda je na to nějaké pravidlo... Někde se to uvádí (třeba Neviditelný pes, Lupa), někde ne.

  1. Allynka

    Pokud jde vyloženě o to, aby jste autora viděli hned, udivuje mne, že jste nenavrhli spíše to, aby se autoři psali do obsahu čísla...
    A jak koukám na hlasování, pozbývá smyslu.

  1. Wolfka

    Obsah nečtu. O:-) Není zrovna moc po ruce... Přehled článků naskočí okamžitě s kliknutím na úvodní stránku časopisu.
    Ale jinak ano - i tam by se to dalo dát, kdyby náhodou prošla verze s úpravou. :-)

  1. Allynka

    Jedno kliknutí navíc, to je teda fakt hrozný...

  1. Corco

    "Pokud jde vyloženě o to, aby jste autora viděli hned, udivuje mne, že jste nenavrhli spíše to, aby se autoři psali do obsahu čísla..."
    - To je jednoduché, pokud jdu číst Kukátko, načtu stránku slidivekukatko.blogspot.com (možná jsem divnej...:D). To není nic proti stránce s obsahem, to je jen normální chování (a jistě ne pouze moje).

    "hlasování pozbývá smyslu"
    - A proč? Že se jen tři z hlasujících vyjádřili i v diskuzi (dva ANO, jedna NE)? Jak to vidím já, měli jste hlasování udělat formou diskuze Vyjádřit názor větou či dvěma je možná těžší (pro mnoho lidí mnohem), ale bral bych to jako směrodatnější než "anonymní dav". A nebo to prostě dál dělejte tak, jak chcete vy, a máte to. Pokud by to celé mělo být kvůli mému podnětu, přijde mi to zbytečné, já na tom vážně nijak nevisím. Pokud ale máte stejný podnět i od někoho jiného... možná už to přece jen stojí aspoň za zamyšlení.

  1. Ditka

    Hlasování pozbývá smyslu, protože už hlasovalo 70 "čtenářů"

  1. Corco

    A kolik hlasů se teda čekalo? Kolik by ještě šlo uznat za věrohodné hlasování?

  1. Allynka

    Hlasování je ukončeno - pokud je 70 čtenářů, tak je to pěkné, ale moc tomu nevěřím - volíme kompromis.

  1. Wolfka

    Podle mě je naprosto normální, že kde je možný "jen si kliknout", tam se hlasů objeví několikanásobně víc než kolik lidí se na stránky příjde podívat. Někteří si prostě rádi klikaj jen proto, že to jde. Skoro všechny internetový hlasování jsou "o ničem" právě proto, že je možný využít anonymizérů, přístupu z více PC a nebo požádáním kamarádů ve stylu "klikni na tuto adresu a dej možnost xxx. (Arielka bude jistě vědět, co mám na mysli...)

    Nebojte, já to nedělala. Že je tu i jiný hlasování než toto slovní jsem zjistila až teď po přečtení čísla 70. Začala jsem hledat. A stejně nemůžu zahlasovat, už asi z našeho PC klikal Corco. :D Některý věci nehledám, a proto je nenajdu. (Asi jako s tím obsahem - ten sice vím, že tu je, ale není z mýho pohledu důležitý ho vyhledávat.)

  1. Luccy

    Já se zastávám názoru Any. ;)

  1. Anonymní

    Mám stejný názor jako Any Sargo
    Anna

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)