Rumunské čarodějky pořádně naštvané

Posted by Slídivé kukátko Štítky: ,

Ve čtvrtek 6. ledna se v Rumunsku změnil zákoník práce. Jde o mudlovský zákoník, do
kterého se oficiálně jako profese dostala astrologie a věštění.
Jistě, na první pohled nic zajímavého pro kouzelníky, jenže pár našim kouzelnickým kolegyním se tento zákoník nelíbil, a tak se začaly bránit.
V Rumunsku samozřejmě nevědí o kouzelnickém světě, ale mají k našemu světu mnohem blíže, než jakýkoliv jiný stát. Je to způsobené třeba stále omývanou rumunskou historií, která je plná nadpřirozených bytostí.

Nyní je Rumunsko zemí všech kouzelníků, kteří se živí jako tzv. mudlovští kouzelníci. Převážně jde o to, že pro mudly věští, anebo jim ukazují různé triky, nad kterými mudlové jen žasnou.
Aby tito kouzelníci mohli v mudlovském světě i nadále normálně pracovat, tak by museli odvádět daně. Peníze těmto lidem nevadí. Jde o jinou věc. Do nynějška mohli svou práci uvádět jako hobby, mohli si nechat platit podle svého. Podle nových změn ale nad nimi bude mít dohled mudlovský úřad, a to se jim samozřejmě nelíbí.

Tito kouzelníci, převážně čarodějky, se rozhodli vzít vše do vlastních rukou. Nejdříve jen vyhrožovali politikům prokletím, to ale bohužel nepomohlo, protože po druhém kole hlasování zákon stejně prošel.

Čarodějky se sešly před budovou vlády a na první schod nasypaly svědící prášek, který se prožral skrz boty. Každý, kdo měl tu čest tamtudy byť jen projít, nyní navštěvuje lékaře díky neustálému svědění. To bylo jejich první varování.

Podařilo se mi získat vyjádření jedné rumunské čarodějky Nocolete: „ Je to děsné. Zasloužili by si Avadu mezi oči. Nyní se budu cítit jako úplná mudla, když už budu zapsaná i na nějakém jejich papíře. A navíc rumunské leie rovnou měním na kouzelnickou měnu, takže daně platit nebudu.“ Podobný přístup mají i ostatní naštvaní kouzelníci. Za jedno sezení si účtují zhruba 25 lei, to je v přepočtu asi 1 galeon a 3 srpce.

A jak to vidí mudlové?
Situace je o to složitější, že se týká i zaostalejší polovičky pozemšťanů. Mudlové mají samozřejmě k této situaci maličko jiné vysvětlení. Myslí si, že čarodějkám jde jen o peníze, protože to jsou chudé osoby. Navíc neví o žádném svědícím prášku. Před budovou našli kočičí výkaly, prý se našel i mrtvý pes. Každopádně čarodějky, které byly přítomny, tvrdí, že nic takového tam neviděly, takže to jen oni měli bujnou fantazii, nebo si bulvár zase něco vymyslel…

Každopádně se nabízí myšlenka, zda by toto neplatilo na naši mudlovskou vládu… Určitě by to hodně lidí přivítalo.

Any Sargo, Havraspár

1 komentářů:

  1. Allynka

    Já doufám, že bude pokračování. :)) Trefila jsi aktuální téma!

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)