Rozhovor s Hvězdičkou Wolfkou

Posted by Slídivé kukátko Štítky: , ,

Rozhodla jsem se, že udělám rozhovor pro SK. Tentokrát to není s mudly, ale se samotnou ředitelkou koleje Mrzimor - s Hvězdičkou Wolfkou. V mrzimorských ložnicích ve chvilce času jsem si k ní přisedla a rozkecaly jsme se, nakonec jsme napsaly tento rozhovor.

1. Slavíš Valentýna?

Ne, to neslavím. Stejně jako Halloween mi tento svátek připadá "cizí" a nesmírně komerční. Není u nás ještě až tak zabydlený. Snad jen obchodníci se myšlenky Svátku zamilovaných chytli až příliš nadšeně. Už od Novýho roku všude ve výlohách potkávám kýčovitý růžový a červený věci, jen minimum z nich vypadá alespoň trochu hezky.
Osobně razím názor, že když má někdo někoho rád, může dárek z lásky koupit kdykoli. Není nutný čekat na povel kalendáře.
Sice je pravda, že občas zahlídnu něco, co mě nadchne tak, že to koupím i přes vnitřní odpor k Valentýnu, ale… má drahá druhá polovička může nejlíp potvrdit, že rozhodně ne každej rok zrovna 14.2. 


2. Máš přítele, s kterým budeš trávit Valentýn?

Na první část otázky odpovím kladně, na druhou záporně. Docela pochybuju, že budeme letos Valentýna slavit. Zatím se to nikdy nestalo. Navíc je to pondělí, obyčejnej všední den, takže budu spokojená s tím, že se večer uvidíme. Nic víc od toho dne nečekám a neplánuju. Říct si, že se máme rádi, je skoro na denním pořádku. Mnohem víc se mi líbí českej zvyk políbení pod rozkvetlou třešní na 1. května.


3. Jaké to je, být ředitelkou koleje Mrzimor?

Většinu času to ani nevnímám. Kolej se vede úplně sama. Řekla bych, že by ani ředitele, ani prefekty nepotřebovala. Jediný, na co se musí myslet, je občasný promazání zpráv, aby v koleji nebyl binec.
Momentů, kdy si uvědomím, že vlastně ředitelkou koleje jsem, je málo a nejsou radostný. Mám na svým ředitelským kontě asi čtyři (možná pět) udělení školních trestů. Je to činnost, kterou nemám ani trochu ráda. Ale jistě uznáš, že pořádek musí být.
Mnohem radši mrzimorčata popichuju, že na dohnání havraspárských chybí už jen pár bodů nebo vymýšlím, co bychom tak asi mohli dělat, aby na koleji nebyla nuda. Jestli můžu, ráda bych zmínila dva z nápadů na podporu aktivity v koleji. Jednak kolejní kvízy, který se těší sice malé účasti, zato už je máme třetím rokem. A pak psaní povídky na pokračování (každý napíše jednu, dvě věty a další na něj pokračuje). O povídkách bych do SK ráda napsala samostatný článek, takže v tuto chvíli se odmlčím. Nebo ne - přejdu radši k další otázce.


4. Chystáš se někam na Valentýna?

Tak to jsme už probrali. Ne, skutečně se nikam nechystám(e).


5. Máš nějaký speciální zážitek s předešlých Valentýnů?

I tentokrát budu stručná. Vzhledem k tomu, že si nepamatuju, že bych kdy na Valentýna někde byla, pak… jsou mý zážitky veskrze negativní. Je docela nepříjemný vídat jako-že-hezky-vyzdobený výklady krámů a slyšet nebo číst hesla, že zrovna ten jeden jedinej den v roce si mají zamilovaní vyznat lásku. Nesouhlasím. To by měli dělat co nejčastěj - a je jedno, jestli v únoru, červenci nebo deštivým říjnu.


6. Dnes skončila první etapa Turnaje čtyř kolejí. Myslíte si, že kolej Mrzimor první etapu zvládla dobře?

No teda, Riki. Tys přešla k vykání, jo? Bacha, abych nezačala kousat.
Ať dopadne Mrzimor jakkoli, musím říct, že se mi líbilo sledovat nadšení takovýho počtu mrzimorčat. Když prefektky Turnaj začly vymýšlet, zrovna komiks byla věc, ze který jsem měla obavy, že se nesetká se zájmem. O to víc mě mrzelo, že byl zvolen hned jako první etapa…
Teď to vidím jako dobrej tah. Nic horšího a těžšího (z mýho pohledu, kterej může být samozřejmě zaujatej a ostatní to budou vidět jinak) hradníky už v Turnaji nečeká.
Ráda bych ještě jednou (už se stalo na koleji) poděkovala těm, co nejvíc pomáhali s vymýšlením příběhu a s organizací vůbec. A samozřejmě i těm, co se zapojili jen malinko, ale dokázali, že celá akce se skutečně právem dá považovat za kolejní. Netroufám si odhadovat, kolik přesně mrzimorčat přiložilo ruku k dílu, či přispěli aspoň jednou, dvěma zprávama, ale rozhodně byl ten počet nesrovnatelně vyšší, než bylo mý očekávání.
(Pozn. pro čtenáře SK - odpovědi píšu sotva den po uzávěrce 1. kola Turnaje; v tuto chvíli nemám zprávy, zda mrzimorští skutečně své dílo nakonec odeslali… ale doufám, že jo. A pokud náhodou ne, aspoň jsem vám popsala svůj pocit, jakej jsem měla z příprav a průběhu.)


7. Kupuješ dárečky na Valentýn?

Hádej, můžeš třikrát.  Myslím, že to už tu zaznělo. Minimálně jednou jsem určitě koupila valentýnský přání. Dokonce si vzpomínám, že jsem nějaký jednou i dostala. Ale celkově vzato je odpověď spíš ne.

Nakonec jsme se rozloučily a rozhovor pro SK byl na světě       

riki, Mrzimor

0 komentářů:

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)