Skandál v Bradavicích!

Posted by Slídivé kukátko Štítky: ,

Veřejnost je šokována zprávami, které se proslýchají v Hradu Bradavice. Ministerstvo pod nátlakem nespokojených rodičů uvažuje o vyslání pracovníka ze svého středu, aby šel Hrad Bradavice prošetřit.

Stále častěji se proslýchá, že se to ve škole hemží nebezpečnými stvořeními. Odjakživa byla Bradavická škola bezpečným místem, kam se rodiče nemuseli bát své ratolesti svěřit. Škola je chráněna mnoha mocnými kouzly.

Nyní však nebezpečí číhá uvnitř zdí hradu. Děje se něco neslýchaného. Pro obyvatele Hradu Bradavice to není tajemstvím, pro širokou veřejnost a zejména pro rodiče je to šok.

Kdysi v minulosti se stávalo, že se zde občas mezi studenty zvěromág, metamorfomág, či dokonce vlkodlak. Nikdy se však nestalo, aby se jich sešlo tolik. Hrad Bradavice je plný metamorfomágů, zvěromágů, vlkodlaků a dokonce i upírů. Nikdo to neřeší, nikdo se nad tím nepozastavuje a vedení školy se tomu směje.

Přitom studentů, kteří nejsou ani jedním z výše uvedeného, začíná být na škole jen hrstka. Ministerstvo i rodiče dětí, stejně jako potenciální rodiče dětí jsou znepokojeni. Jak je možné, že to vedení jen tak přechází? Proč nezasáhne? Je pravda, že jsou tato stvoření ve škole tak hojně zastoupená?

Jedná se o nějakou novou, nebezpečnou nemoc? Epidemii? Nebo jsme obětí nastražených silných iluzních kouzel, takže si stále více studentů jen myslí, že jsou nebezpečnými stvořeními? Či se snad jedná o masový žert?

Pokusíme se pro vás zjistit o celé záležitosti více.

Arielka Snape, Zmijozel


38 komentářů:

  1. Corco

    Výborný článek, Rito!

  1. Mikyna Affinis

    Skvělý článek a moc s ním souhlasím!

  1. Corco

    Tak aby bylo zcela jasno, ten článek obsahuje několik věcí, které jsou lživé "a la Rita Holoubková". Že to vedení neřeší, že se tomu směje, že nezasáhne,... To jsou poměrně dost vážná obvinění. Neměl by si správný novinář zjistit stanovisko toho, koho takto očerňuje? (Rita možná ne...) Přitom mě se nikdo neptal na tuto problematiku, a pokud je mi známo, ani nikoho dalšího z Rady.

    Tohle píšu pro ty, kdo by v mém prvním komentu tady nepoznali ironii. (To samozřejmě za předpokladu, že celý článek jen rýpnutí a že nebyl myšlený jako vtip, což by ale bylo zase nebezpečné, protože pochybuju, že cílová skupina by v tom vtip odhalila.)

  1. Allynka

    Ber to tak, Corco, že je to psané na základě zdroje z ministerstva. ;)

    "Pokusíme se pro vás zjistit o celé záležitosti více." Šetření pokračuje.

    To, že se tomu směje vedení je odvozeno z postoje Ginnny, která to tak komentovala ve Velké síni (dělala si z toho legraci). Nikde se ale nepíše vaše oficiální stanovisko. Dále se ve škole v tomto směru nic neděje (žádná vyhláška, žádné oficiální vyjádření, žádný zákaz nebo schválení tohoto počínání - pak to vypadá opravdu jako, že se nic neděje, že to neřešíte. ;)

  1. Corco

    "Zdroje z ministerstva"... no dobře, ale co se zeptat někoho z vedení, než něco takovýho napíšete? ;-)

    To je věc, která mě (nejenom) trápí docela dost a proto mě takováto slova trochu mrzí. Zkusím to teda vysvětlit aspoň formou komentů...

    Celý problém je v tom, že oni (upíři, mutanti, vlkodlaci, napichovači sov na dveře,...) podle mě zkouší upoutat pozornost různými drasťárnami, snaží sami sebe udělat zajímavými, ať už se prezentují jako metamorfomág, upír,... cokoliv, případně si vymýšlejí historky, jak je někdo pobodal. Když jsme se je pokoušeli uvést na pravou míru a trochu jejich realitu srovnat, akorát narazíme na slova jako "šikana", "žádná fantazie",... a na nějaké instrukce námi vydané se stejně dlabe. A co teď? Vyhodit takové lidi nemůžeš, protože by ti v hradě nikdo nezbyl. :P Prostě dělat si z toho tu a tam srandu, to je asi tak jediný, co se dá jednoduše udělat. Komplexnější řešení zatím není, ale... myšlenka by byla, třeba ji zrealizujeme.

    Tenhle článek je prostě psaný tak trochu bulvárně. Nepochybně si i dáky tomu najde své nadšené čtenáře. :D Jen... já nemám bulvár moc v lásce a pokud se trefuje do mě, tak tím míň. Klidně se s váma ale budu o tom bavit a poskytnu informace, aby další článek na toto téma mohl být objektivnější.

  1. Allynka

    "Zdroje z ministerstva"... no dobře, ale co se zeptat někoho z vedení, než něco takovýho napíšete?

    Proč? :P Vždyť toto psala Arielka z pozice čtenáře, nikoliv z pozice vedení SK. A Vedení SK je kompetentní si rozhodovat o článcích samo - tedy, nepodléhá to Hradní radě. Ano, pokud byste vy trvali na stažení článku (předpokládám, že byste k tomu napsali i proč), my vyhovět musíme. ;)

  1. Corco

    "toto psala Arielka z pozice čtenáře"

    Nechci to stahovat nebo ji omezovat v tom, co píše, z pozice vedení... Spíš mi jen přijde, že když novinář něco píše, měl by se snažit o objektivitu a v rámci toho nespoléhat na jeden informační zdroj. Podle mě je běžná novinářská slušnost, když budu psát o nějaké kauze, skandálu, alespoň se pokusit získat vyjádření obou stran a nechat na čtenáři, ať si udělá vlastní názor. Když se spokojíte s jedním zdrojem a druhé strany se (pro jistotu?) nezeptáte, jako byste čtenářům podsouvali názor onoho tajemného ministerského zdroje. ;)

  1. Mikyna Affinis

    Corco to je názor tvůj a já mám svůj. Každý má přeci jen jiný vkus.

  1. Arielka Snape

    Corco, pro začátek to bylo psáno na základě informací z ministerstva a podle toho, jak to vypadá v debatách v hrádku. Kauza bude pokračovat dalším článkem, který se zaměří zase na druhou stranu - názor vedení školy. Musím si přece něco nechat i do zálohy, aby byl podklad na další článek :)

  1. fabulus.girl

    musím říct, že se proti tomu za zdmi hradu něco vymýšlí. Já a Corco to spolu zatím dáváme do kupy a nesmím vynechat Wolfku. Já doufám, že se nám to brzy povede dovést až dokonce.

  1. Wolfka

    Fabi, nevím co za zdmi řešíš ty, ale.. plány, kterých se snad jednou změní v přestavbu a realizaci, budou velkolepý.. jen to nejde ze dne na den.
    A pak.. .jako-upíři, jako-vlkodlaci, jako-mutanti, čekaj vás těžký časy... :P :D

  1. Anonymní

    Ach jo, já jsem se o "tomhle" vyjádřila v Ředitelně, tenhe článek je dobře udělaný ale mně připadá že je o ničem

  1. Anonymní

    Sorry, od Elys

  1. Anonymní

    skvělej článek, taky si to myslím, já sem taky byla upír, ale pak si všichni myslely že když se promění v nějakýho démona, budou nejlepší atd. ale teď sem se toho částečně vzdala, protože se mik nelíbí ce se s hrádkem stalo, podle mě to přehání, na hrádku by měly být jenom kouzelníci, a občas teda nějaký ten vlkodlak, nebo zvěromág, ale nemusí se měnit na ošetřovně, nebo někde jinade. Hrádek je pro ty co mají rádi HP a ne že se tam přihlásí, všechny povraží atd. nelíbí se mi co se stalo.
    Anya Adams, Havraspár

  1. Anonymní

    Nesouhlasím. Sice to vypadá, že se jich zastávám, ale pokud nikomu nic neudělají je to podle mě akceptovatelné. Je to jako by jste někomu tělesně postiženému zakázali studovat. Byla jsem dřív mezi těmihle stvořeními a vím, jak se chovají. Ted' již nejsem, ale vadí mi, že jsou odsuzováni jen proto, co jsou!
    Hezky zpracovaný článek ale je to rasisticky zaměřené.
    Kassandra

  1. Anonymní

    Kass: Přesný
    Elys

  1. Allynka

    Kassandro, nepleť jsem tělesně znevýhodněné! Tyto dvě problematiky nejsou vůbec na stejné úrovni. Vím, o čem mluvím.

    Přečti si knihu HP, nikde nenarazíš na kouzelníka, který je zvěromág, metamorfomág a kdovíco ještě najednou. A že je na jedné škole každý druhý zvěromág? V HP jich je v celé historii pouze SEDM registrovaných + 3 neregistrovaní. Tito, co se tak předvádí, překrucují to, co máme rádi - knihy Harryho Pottera, svět, který Rowlingová vytvořila.

  1. Anonymní

    Ale pokud ti to nedošlo tak Bradavice j¨sou pouze prostory z Harryho Pottera, a jinek je tu plno věcí které tu přebívají mnohom víc než to že je někdo zvěromág, metamorfomág nebo, cituji, "dokonce upír!"
    Elys

  1. Allynka

    Elys, prosím. Jsem na Hrádku déle, než ty. A Tento projekt vznikl na základě knih HP + a nikdy se tu RP NEHRÁLO = nikdo si nehrál na někoho, kým není. Jsme tu sami za sebe a těší nás, že můžeme mít chvíli pocit, že patříme do světa, který nám přirostl k srdci, že můžeme na chvíli z mudlovského všedního světa. ;) Od toho, aby sis hrála na někoho, máš jiné projekty. ;)

  1. Arielka

    Elys, pouze prostory z HP? To si nemyslím. Měla jsem za to, že se nám líbí svět, který Rowla vytvořila a proto vznikl hrádek. Abysme mohli být součástí tohoto světa.
    Nikoli světa, který bydlí v prostorách Bradavic, ale zcela se od něj liší. Bradavice odedávna byly bezpečným místem. Když Brumbál přijal Lupina jako studenta, zaštítil bezpečnost lidí v hradu místem, kde byl Lupin po dobu přeměn. Nenechal by ho jen tak poletovat po hradě, aby mohl kdekoho napadnout.
    Stejně tak by tam nenechal volně pohybovat upíry, draky, mantichory a podobné stvoření.

    Pokud chceme "žít ve světě Rowlingové", nepopírejme její základní pravidla. Zvěromágové mají povinnost se nahlásit na ministerstvu. Je to proto, že by své přeměny mohli zneužít. Zvěromagie je popsaná jako přeměna v jednoho konkrétního tvora. Nechápu, proč se musí někdo měnit v cokoli kdykoli, to je trochu přehnaný.

    Ano, jistě, někdo se může přeměnit v nebezpečné zvíře. Ale pak by vedení školy těžko tolerovalo, aby se volně proháněl po chodbách hradu a kohokoli ohrožoval. Je někdo vlkodlak? Ano, sává se. Ale nebývá to každej třetí. A rozhodně by mu těžko bylo dovoleno se pohybovat volně a nehlídaně hradem v době úplňku. Nebo se snad vaši vlkodlaci založení na tom, že vy máte fantasii, dokáží na rozdíl od pravých vlkodlaků hlídat, a ve vlčím těle si můžou sami zvolit, jestli na někoho zaútočí, nebo budou hodní pejsci?
    Stejně tak upír. Myslíš si, že by upírovi bylo s klidným svědomím dovoleno chodit po chodbách Bradavic? A každou noc jen čekat, zda někoho napadne, či nikoli? A jak vůbec váš upír může přes den chodit po hradě? Měla jsem za to, že upír je noční tvor. Nebo to je zas nějaká nová verze, že ve dne je člověk a v noci upír, aby to bylo zajímavější?

    Jako sorry, představivost mám docela velkou, ale toto nemá nic společnýho s představivostí a nepřízemností, ale spíše s využitím či nevyužitím toho, čím se lidé liší od zvířat :)

  1. Wolfka

    Vlkodlaci v hradě nejen že se přeměňujou v přítomnosti ostatních, ale dokonce "kdykoli" - vůbec na přeměnu nepotřebujou úplněk. Připadá ti to (Elys a jiní) normální? Co je v tom za přehnanej projev velké fantazie? Podle mě je v tom jen nedostatek chuti zjistit si o "vybraným postižení" fakta a nebo.. prostá lenost jít se mrknout do kalendáře, kdy že je ten úplněk.

    Kdyby takovej vlkodlak aspoň hlídal data úplňků, v té době se "cítil nemocně", o úplňkovým večeru napsal, že se jde zavřít někde do bezpečí, stranou od ostatních. Během večera, noci a rána vůbec nebyl v hradě. A byl celkově nešťastnej z toho, jaká je krvelačná bestie a nechlubil se tím "heč, já su něco víc". Pak by to bylo něco úplně jinýho.

    To samý upír - jak může vůbec být v hradu upír? Vím, že u nás je pro lepší možnost zapojit se do výuky látka v hradě pořád, ale... správně se přece učí v Bradavicích přece přes den - a to upír nemůže být mimo svou rakev. Zcela jistě nesvětélkuje (jako se píše ve Svítání), denní světlo ho okamžitě zabije! Jsme v potterovským světě, ne světě Meyerové. Těžko může takovej upír spát s ostatníma v ložnici v posteli - to popírá zákonitosti daný stvořením známým pod jménem upír. Těžko se bude kamarádit s lidma, když má v sobě vštípený, že ho hned má chuť vysát.

    O různých mutantech, o kterých se člověk v chodbách hradu taky něco dozví, několikanásobných zvěromázích (jak psala Arielka) a upírech alergických na krev ani nemluvě. To prostě hraničí se zdravým rozumem, ne s fantazií.

  1. Anonymní

    Díky těmto komentářům a článku ořemýšlím o tom že odejdu z bradavic, tyhle lidi co musej všude rejpat a řešit ostatní nemám ráda a už mě to přestává bavit. Vím že někomu na mě nezáleží ale mně to je jedno
    Elys

  1. Allynka

    Elys, co je špatné na tom, že si bráníme svět Harryho Pottera a jeho zákonitosti? To máš to stejné, jako když jsem začala psát povídku - snažila jsem se zachovat pravidla ve světě, které Rowlingová vytvořila, charaktery postav. Jinak by to už nebylo ono. :)

  1. Anonymní

    je to pravda...do určité míry...

    Alice.,Nebelvír

  1. Anonymní

    Někdo HP nečetl(já ho četla) a tak ani neví jak to tu chodía tím pádem neví jaká pravidla dodržovat a bla,bla,bla... Takže je mu to šumák! A myslím že na tohle má právo KAŽDÝ!
    Elys

  1. Corco

    "HP nečetl"... Tak proč teda chodí do Hradu Bradavice?? Pokud tam chce dělat věci, které s HP nemají vůbec nic společného (vlkodlaci, co se proměňujou, kdy se jim zlíbí; upíři alergičtí na krev; různí mutanti...), a svět HP není ochoten brát, tak ať jde radši někam jinam.

    "neví, jaká pravidla dodržovat"... Jinak ohledně pravidel na většině míst (hradu nevyjímaje) platí okřídlené "NEZNALOST NEOMLOUVÁ"!

    "myslím že na tohle má právo KAŽDÝ"... Myslím, ŽE NEMÁ! Klidně tomu říkej diskiminace, šikana,... jak libo. V mudlosvětě taky nemůžeš někoho zabít s tím, žes nečetla trestní zákoník, který říká, co je to "vražda".

  1. Anonymní

    Vidím že v téhle debatě nemám šanci, takže pokud vám tohle připadá jako "příliž" tak mě napadají 2 řešení:
    1.VŠEM ODEBRAT JEJICH SCHOPNOST=do školního řádu se napíše tento výnos a všem Hradníkům kteří určitou schopnost budou mýt před výnosem bude schopnost odebrána. Pokud by někdo i po výnosu porušovat tento § bude se to brát jako porušování Školního Řádu
    2.SPECIÁLNÍ MÍSTNOST=v Ředitelně se může přidat místnost do které by každý kdo má jakoukoli schopnost napsal co on je a psal by co dělá... A myslím že by to všechny jednou omrzelo.
    Tak co vy na to?
    Elys

  1. Allynka

    Elys. Já bych asi jen upřesnila. V mých očích to není tak, že schopnosti, které si vymyslí jsou hned nepřijatelné. Ano, pokud budou mít nějakou, která neporušuje zákonitosti světa Harryho Pottera, nevidím v tom takový problém. To, co se všem nelíbí, jsou přehnané a nesmyslné "schopnosti" typu: Jsem zvěromág a měním se vždy v to, co chci - to je nepřijatelné, protože tak zvěromagie nefunguje. :))

  1. arielka

    promiň, Ellys, ale tohle už mi připadá trochu...

    Jak chceš někomu odebrat "schopnost"? Copak to, že někdo je třeba vlkodlak, je schopnost, která se odebere slovem? A že by se upíři vyléčili pouhým výnosem, že nesmí být v hradě?

    Speciální místnost? to by ji pak mohli vyžadovat i ti, kteří se rozhodnou v hradě vraždit - Uděláte nám speciální místnost, ve které vždy sdělíme koho chceme zabít, proč a jakým způsobem a pak bude vše v pořádku. Můžete doufat, že nás to časem omrzí tam psát a my raději přestanemě vraždit.

    Jo, je to nadnesený, ale takhle nějak mi to vyznívá.

    Souhlasím s Ally. Ve světě HP tato stvoření jsou. Nejedná se o každého druhého, třetího člověka, ale jsou. Ale ať se podle toho pak ti, co tyto schopnosti mají, chovají. Když jimi jsou, ať jsou jimi se vším všudy, ne jen s tím, co se jim zrovna hodí a zbytek popírají.

  1. Corco

    Ano, něčeho takového se možná dočkáme (Elys)...

    "Když jimi jsou, ať jsou jimi se vším všudy, ne jen s tím, co se jim zrovna hodí a zbytek popírají.".... Jo, přesně tak. ;)

  1. Anonymní

    UŽ TOHO MÁM DOST! KDYŽ ŘEKNU ŽE SE MI TO NELÍBÍ: ŠPATNĚ! KDYŽ ŘEKNU ŽE BUDU ŘÍKAT TO CO POŘÁD ŘÍKÁTE VY: ZASE ŠPATNĚ! TAK SAKRA CO MÁM DĚLAT ABYCH SE NĚKOMU ZAVDĚČILA?!?!?!
    ELYS

  1. Allynka

    Elys, tady jde jen o výměnu názorů, nikoli o to, aby ses někomu zavděčila. :)) Zaujmout svůj postoj špatné není, ale také není špatné jej přehodnotit, pozměnit, mít vlastní argumenty, pokud jsi ochotná naslouchat i těm, kteří je maj jiné, než Ty. ;) Jedni jsou pro, další proti, ostatní třeba ani nemají vyhraněný názor. Nemusím s Tebou souhlasit, ale přesto si mohu Tvého názoru cenit. ;)

  1. Anonymní

    Ale i přes to už se ze mě stává neutrál protože je mi to celkem jedno, jen říkám nápady pro PRO i PROTI:)
    Elys

  1. Corco

    Nevím, proč musíš řvát...

    Každopádně nechápu tvoje "zase špatně". Copak jsem nenapsal, že toho, cos popisovala, se možná dočkáme? (brzo)... To ti přijde jako "zase špatně"??

  1. Anonymní

    Corco, jsem moc ráda že můj nápad úplně neodsuzuješ a to moje "zase špatně" vůbec nebylo mířeno na tebe;-)
    Elys

  1. Anonymní

    No mě se zdá že spousta lidí na hrádku si dává superschopnosti.

  1. Corco

    Ne, nezdá. :P

  1. Luccy

    Je jedno, jestli jsou tam nějaké menší úpravy pravdy, ale článek prefektní! Taky mi to přijde divné, já nejsem ani jedno a s těmi něcofromágy či jak se to jmenují přehnaný :D

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)