Z minulosti hradu

Posted by Slídivé kukátko Štítky: ,

Jak jistě všichni víme, Bradavice jsou staré okolo tisíce let, neví se přesně, byly založené Godricem Nebelvírem, Salazarem Zmijozelem, Helgou z Mrzimoru a Rowenou z Havraspáru. Ale kdo z nás ví, co se tady dělo ještě před tím, než přišel Harry Potter do hradu? Před tím, než jedna mudla J. K. Rowlingová napsala sedmidílný román právě o studentovi, který zde studoval před námi. A nám, Slídivému Kukátku, se přesně pár takovýchto okamžiků podařilo zjistit.

Poskytujeme informace z roku 1984, podzimu, krátce po příjezdu nových dětí do školy.

Bylo to někdy večer, po poslední hodině, asi někdy během večeře. To, že Protiva dělal vždy na hradě nepořádek, to víme jistě všichni. Ale o tom, že by se někdy zmocnil školního rozhlasu, o tom jste nevěděli! Z tajných zdrojů jsme také zjistili, co celá škola až do Velké síně k velkolepé večeři slyšela? Z čeho měla celá škola včetně těch, co zrovna brouzdali tajnými chodbami nebo seděli ve společenských místnostech, takovou legraci, na kterou vzpomínali?

Přes naše tajné zdroje se však nepodařilo zjistit, co udělal profesor Snape. Byl v té chvíli na hradě u svého lektvarového nádobíčka nebo někde na tajné misi s Fénixovým řádem? Letěl do ředitelny, aby Protivu uřknul, nebo se vyvztekal jen ve svém kabinetu? Nebo dokonce šáhnul po šamponu? Toto info bohužel zůstává přísně střeženo někde mezi pergameny tady, v Bradavické škole. K jejich nalezení můžete přispět i vy!

Co víme však jistě je to, že v Hradě měli veselo. I žáci byli podnikavější a tajné chodby byly proslulejší. Spěchali jste na hodinu Symbolů? Kopněte si do veverky ve sklepení a otevřete u ní tajný průchod do malé zděné chodbičky. Otevřete kamennou zeď, seběhnete schody a projdete mezi dvěma závěsy, u toalet doprava – a jste tam do několika minut. A zatím jiní procházejí po všech schodech na druhou stranu sklepení.

Pokusíme se o případu Snapea, co si nemyje vlasu zjistit více nebo přijít s další informací z našich tajných zdrojů, která vás ohromí.

Zuzabejda, Nebelvír

0 komentářů:

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)