Tipy na volné podzimní chvíle

Posted by Slídivé kukátko Štítky: ,

Nudíte se? Říkáte si, jak je venku krásně barevno a doma máte jen šeď? Chtěli byste si kousek podzimu donést domů? Myslíte si, že jste již staří na nějaké hraní si s přírodními materiály?

Nenechte se ukolébat a něco si namluvit, hrát si může každý. Nebojte se vrátit do školních let, když jste si coby malí žáčci v hodinách výtvarné výchovy hráli.

Jste mladí a máte dost takových věcí ze školy? Ani vy nezoufejte. Zkuste si doma hrát a uvidíte, že je něco jiného dělat to ve škole, protože musíte a něco jiného doma, protože chcete.

Mám tu pro vás hned dva tipy na podzimní hrátky a výzdobu domácnosti.

Jistě každý z vás zná výrobu zvířátek z kaštanů. Potřebujete k tomu jen kaštany, špejle či párátka, případně jiné plody jako šípky, bez, lískové ořechy v kožíšku a vteřinové lepidlo.

Nejdříve si nachystejte potřebné.

Poté si rozmyslete, co byste chtěli vyrábět a můžete začít. Není třeba omezovat se jen na jeden – 5 kaštanů propojených špejlí, popusťte uzdu své fantazii. Můžete vytvářet zvířátka mudlovská i kouzelné tvory. Dejte si třeba s kamarády soutěž, kdo udělá nejhezčí, nejpromakanější, nějaké z co nejvíce různých materiálů, kdo si s ním nejvíce vyhraje, možností je spousta. Uvidíte, že ve více lidech vás to bude více bavit. Můžete třeba také zkusit všichni dělat jedno zvíře a pak jen porovnat, jak všelijak je možné ho ztvárnit.




A zde je malá inspirace, co se dá udělat. Nezapomeňte na přírodní podestýlku z barevného listí.








Druhý tip je již trochu náročnější, ale zato zábavný a pěkný, s dlouhotrvajícím účinkem. Máte rádi růže? A barvy? A co takhle vůně listí? Přemýšlíte, co to má společného? Uvidíte, že mnoho. Zkuste si vytvořit kytici růží z podzimního listí.

Budete potřebovat trochu více listí z javoru. Asi tolik, jak vidíte na obrázku


No dobře, stačilo by i méně, ale když je ho hodně, máte z čeho vybírat. Hlavně si dejte pozor na různé velikosti. Potřebujete jak malé lístečky, tak i střední a plno velikých. Samozřejmostí je pestrá paleta barev, pokud chcete mít růžičky hezky vybarvené. Dále potřebujete nůžky, nějaký drátek či provázek na svázání a nádobu, do níž kytici umístíte.

Začínáme malými listy, které přehnete napůl a srolujete.











Pak vezměte trošku větší list a oviňte ho kolem něj, opět přepůlený.










A nyní tímto způsobem přidáváte další listy, stále větší.











Až se vám růžička zdá dobrá, stačí zavázat a dělat další.












Čím více barev použijete, tím hezčí kytice bude. Nakonec když máte dost růžiček, můžete přistoupit k poslednímu bodu.










Vezměte vázu nebo zavařovací sklenici a kytici do ní naaranžujte. Zbylé listy použijte jako podklad a dekoraci.




Jak vidíte, není to nic složitého, ale vypadá to hezky. A když to zvládnou Snapeovky, toto byl náš první pokus, jistě to zvládnete taky. Takže až nebudete vědět, jak zabít čas, dejte se na tvořivou práci. Jistě se vám to zalíbí. Tyto růže prý vydrží pěkné i rok, takže můžete mít doma podzim stále.




Arielka Snape, Zmijozel

4 komentářů:

  1. Corco

    Na tom jednom obrázku to vypadá, jako byste vašimi výtvory krmily křečka... :P

    Ale jinak hezký!

  1. Unknown

    Na kterém, Corco?

    Mně se to taky moc líbí... Koukala jsem, že jste i hada udělaly. :-)

  1. Corco

    Na tom, kde to je položené na kleci. ;-)

  1. Arielka Snape

    Musím se přiznat, že růže už nechci ani vidět. Minulý týden jsem dělala 7 kytic po 7 růžích na zakázku :) Ale zdokonalila jsem se. Možná že zase za rok nějakou udělám. A všem doporučuju zkusit.

    Křeček radš mrkvičku a salátek, než listí. Ani na kytici nekoukal :)

    Ginnny, had je Allynčin, povedl se jí.

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)