Soutěživý koutek

Posted by Slídivé kukátko Štítky: ,

Máme tu konec října, dva měsíce od začátku školního roku. Za tu dobu byly zveřejněny hned čtyři soutěže, vymyšlené tak, aby pokud možno každý našel nějakou, která by mu padla do noty. Pisálci, malíři, luštitelé i vtipálci. Jen ještě nepřišla řada na básníky, ale pro ty se v brzké době určitě také něco najde.

Jako první byla vyhlášena soutěž: Představa o hrádku, v níž jste měli napsat, jak jste si hrádek představovali před tím, než jste do něj prvně vstoupili. Odpovědí došlo 5, ostatní asi byli líní psát. O pořadí příspěvků bude rozhodnuto 31. října, výsledky se pokusím vyvěsit hned den následující.

Druhá soutěž byla takovou reakcí na okolní dění - na hrádku se objevovaly připomínky k tomu, že by se hradní chodby mohly vyzdobit obrázky. Tak vznikla Výzdoba místností, soutěž se složitým hodnocením, do které dorazilo 11 obrázků. Je však zajímavé, že ti, kteří se ohledně výzdoby ozývali nejvíce, nic neposlali. Obrázků mohlo být více - jedna hradnice zapomněla obrázky k sově přiložit a na mou zpětnou sovu se již neozvala.

V říjnu jsem si řekla, že bych vám mohla dát trochu oddych, a tak jsem pro vás připravila osmisměrku. Musím říci, že mě překvapilo, kolik dorazilo odpovědí. Konečný stav se dozvíte až po ukončení soutěže, nicméně už teď počet soviček předčil má očekávání. Často zapomínáte uvádět seznam vyškrtaných slov, vždy vám však dávám možnost to nahradit - zda této možnosti využijete, je jen na vás.

Hned druhého října jsem opět dostala náladu na sepsání soutěže, tentokrát šitou pro vtipálky a ostatní hláškomily. Dle došlých sov soudím, že jste se s tím poprali dobře :). Osmisměrka se vám ale stejně nejspíš líbila víc…

A něco k plánovaným soutěžím? Mohu vám prozradit, že jsou již připravené dvě pokračování soutěže Hláška, která jen čekají na vhodnou dobu ke zveřejnění. Osmisměrky a podobné luštitelské záležitosti budou vycházet nepravidelně, sepisuji je totiž výhradně v době, kdy na to mám náladu - jindy na práci totiž můžu koukat třeba dvě hodiny a stejně ta slova neposkládám dohromady. Ostatní je zatím ve hvězdách…


Ditka New, Nebelvír

0 komentářů:

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)