Kolaps na Ministerstvu

Posted by Slídivé kukátko Štítky: ,

Kdo potřeboval 19. prosince navštívit Ministerstvo kouzel, měl smůlu. Téměř celý den totiž nebylo možné se do budovy dostat. Zatím nikdo neví, co se stalo, situace je v šetření a celé Ústředí bystrozorů usilovně pátrá, kdo za kolapsem vězí.


Jisté je jen to, že přesně v osm hodin ráno se kolem všech vchodů utvořily silné štítové clony, které nikoho nevpustily dovnitř, ani ven. Spuštěny byly jak u služebního vchodu, tak u vchodu pro návštěvníky a před všemi krby ve vstupní hale.

Zmatení návštěvníci i zaměstnanci se sráželi v krbech, ze kterých nemohli vyjít dovnitř budovy a mnoho z nich skončilo s různými úrazy, když na nich přistáli další návštěvníci. Tato situace trvala celý den.

Přestože se většina zaměstnanců, kteří se dostavili do práce před osmou hodinou, když to ještě bylo možné, snažila clony shodit, ani společnými silami a mnoha zaklínadly se jim to celý den nedařilo. Ministr kouzel musel vyřizovat stovky sov, přestože sám nevěděl, v čem je problém.

Zábrany se Bystrozorům podařilo shodit až v sedm hodin večer, kdy se na Ministerstvu již rozšířil vysoký stupeň paniky. Lidem se nelíbilo být zde uvězněni a vydáni napospas možným pachatelům. O to skličující bylo, že neznali ani důvod, proč tomu tak je, co má pachatel za lubem a čeho jsou tudíž obětí.

K akci se téhož dne, ani později, nikdo nepřihlásil a dodnes nikdo neví, kdo za tímto žertem vězí. A byl to vůbec něčí žert? Co když to byla zkouška a příště již udeří najisto?

Arielka Snape, Zmijozel

1 komentářů:

  1. Wolfka

    Doufám, že se v příštím čísle dozvíme, kdo za tím vším stál. :)

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)