Kalamita v Prasinkách

Posted by Slídivé kukátko Štítky: ,

Na středu 16. prosince obyvatelé čistě kouzelnické vesnice Prasinky jen tak nezapomenou. Od půlnoci až do jedenácté hodiny večerní se z oblak snášel hustý sníh, který systematicky pokrýval celou vesnici.
 

Tak husté sněžení nikde v Anglii nebylo a dokonce se pamětníci shodli na tom, že o něm za celý život ani neslyšeli. Díky hustému sněžení bylo celý den přítmí. Děti sice ráno radostně vyběhly ven a stavěly sněhuláky, či se koulovaly, avšak neutuchající sníh je brzy zahnal do teplých domovů.

Odpoledne již nastávala ve vesnici panika. Čerstvě napadený sníh dosahoval již dvou metrů a stále neustával. Obyvatelé Prasinek se začínali obávat o své domovy a obchody, i o to, že budou zcela uvězněni sněhem od okolního světa. Někteří extrémisté dokonce vyslovili myšlenky, že budou pod sněhem celé Prasinky zaživa pohřbeny. Dorozumívali se spolu přes krby, ven nikdo nevycházel.

I přes téměř nemožnou schůdnost terénu se vypravili kouzelníci na záchrannou pátrací akci, když bylo zjištěno, že malá Nataly Johnson se nedostavila k babičce, ke které ráno, když ještě nebylo tolik sněhu, odešla. Stará žena o tom neměla ponětí. Odletaxovala se za dcerou a divila se, že vnučka není doma.

Odvážlivci z celé vesnice ji začali hledat a Connie Johnsová, její máma, propadla panice. Kouzelníci z vesnice, kteří se odvážili do sněhové plískanice vylézt a Nataly hledat, měli těžkou práci.

Aby mohli vesnicí procházet, museli používat zahřívací kouzla a sníh jimi rozpouštět. Ono už samotné dostání se na ulici bylo problematické. Dveře domů byly dávno celé pod sněhem, jediná možnost byla vyskakovat okny z pater nebo střešními.

Malou Nataly se jim podařilo najít až po čtyřech hodinách. Ležela promrzlá v dřevěné chatrči za sousedovic domem. Nataly se do ní schovala před hustým sněhem, na chvíli usnula a pak už se jí nepovedlo otevřít zaváté dveře. Malou dívenku tatínek přemístil k Mungovi, kde ji museli kouzly prohřát a ošetřit omrzliny.

Sníh přestal padat až v noci. Druhý den obyvatelé Prasinek zjišťovali rozsah škod, které sníh napáchal. Rozmražovali zapadlé cesty, osvobozovali vchody do domů zapadané sněhem. Stejně jako při pátrací akci bylo možné zpočátku vyjít ven nejprve jen střešními okny, případně přemístěním, což ale bylo nebezpečnější.

Celkově napadlo kolem čtyř metrů sněhu, desítky domů měly probořené střechy od nánosů sněhu. Hostinec U tří košťat, Taškářovy žertovné předměty, Medový ráj a několik dalších obchodů jsou ještě stále uzavřeny a majitelé napravují škody.

Bystrozoři celou událost prošetřují, neboť je důvodné podezření, že za sněžením nevězí příroda, ale zásah černé magie. Tak husté sněžení totiž bylo jen ve vesnici a jejím bezprostředním okolí. Při této kalamitě přišli o život 4 obyvatelé Prasinek díky umrznutí, hmotné škody na majetku jsou velmi vysoké. Proto chtějí obyvatelé Prasinek vědět, zda to někdo zapříčinil, aby ho dohnali k zodpovědnosti.


Arielka Snape, Zmijozel

0 komentářů:

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)