Ježíšku, panáčku – přineseš nám ropovod?

Posted by Slídivé kukátko Štítky: , ,

Dne 20. listopadu se mezi námi zničehonic objevila jedna významná osobnost, která sice se světem Harryho Pottera nemá nic společného, ale my se na ni těšíme každý rok a její návrat vítáme ve velkém.
Dorazila však s měsíčním předstihem (nejspíš nějaký časový posun) a svou činnost tak zahájila o něco dříve. Ano, řeč je o Ježíškovi. Ten se zjevil ve večerních hodinách v Hostině a dárky rozhazoval mezi všechny přítomné. A jak už to na Hrádku bývá, všechno proběhlo tak trochu… netradičně.

Ježíšek nasadil laskavý úsměv a jednoho po druhém vyvolával, aby si přišli pro svůj zasloužený dárek. Těžko říct, jestli někdo svůj dar někdy využije (na mou rákosku se akorát práší), ale jsme slušně vychovaní, takže jsme postupně vřele děkovali za prapodivné věci. Chudák Fabi strávila většinu času s darovanou náplastí na puse, Mia odjela v novém traktoru, Lenka Oslíková byla obdarována Velkým oslem a Any Velkým nic. Do toho všeho zmateně pobíhala Cho a zuřivě pátrala po pravé totožnosti Ježíška. Padaly návrhy od Klei, přes Fab a Bell až po Corca a Wolfku, ale Ježíšek byl neoblomný a lidé začali po Ježíškovi křičet. Ježíšek je ale známý flegmatik, takže ho to nevyvedlo z míry a pod rouškou tajemství opustil Hostinu na další dlouhý rok.

Přesto je důležité podotknout, že ani Cho neodešla s prázdnou a za svou zuřivou snahu byla odměněna. Kromě velkorysého daru v podobě ropovodu totiž obdržela od Ježíška „Cenu za nejvíc ztrapněnou osobu a nejpečlivějšího hledače“, což patrně vypovídá o tom, že její pátrání se pohybovalo na úrovni profesionála z FBI a podezírala skutečně každého. A nejspíš to vypovídá i o tom, že zatímco své hledání rozšířila v rámci celé České republiky, Ježíšek se jí smál za zády. Tím ale jeho zlomyslnost nekončí – ropovod, který si Cho tolik přála, totiž musel být umístěn do Tajné ředitelny, kam se dostane jen pár vyvolených. A jak už to tak bývá, novinář ví všechno, takže ze svého spolehlivého zdroje vím, jak strastiplná byla cesta ropovodu na místo určení. Ježíšek byl natolik líný, že si musel zotročit samotnou havraspárskou ředitelku Any, aby ropovod ručně nainstalovala do ředitelny. Ano, na Hrádku je možné opravdu všechno. A proto vám nyní přinášíme exkluzivní rozhovor se samotným Ježíškem, kterého sice není snadné najít, ale v Bradavicích se přece jen ty zázraky občas dějí.

Co tě přimělo přiletět o měsíc dřív, Ježíšku?
Dozvěděl jsem se, že studenti na Hrádku byli ták moc hodní, že jsem je musel obdarovat o něco dříve. Uvidíme, zda budou hodní i nadále, a přiletím i na ty opravdové Vánoce. Mikuláš mi říkal, že zlobí, takže uvidíme, uvidíme.

Takže máš v plánu přiletět i na ty pravé Vánoce? Nebyla to jen nouzovka, že ti třeba po cestě vynechaly sáně?
Já nemám sáně. Nejsem ten tlustej dědek z Ameriky! Nebo jsem snad taky tak pupkatý? (zatváří se dotčeně a poukáže na své nešpeky). V rámci urychlení Ježíškovských služeb volíme speciální Ježíškovská košťata, nikoli sáně.
A jak jsem říkal. Uvidíme, jak budou Hradníci hodní.

Aha, chápu. Výše ses zmínil, že používáte nějaká speciální košťata, jsou k dostání i pro normální kouzelníky, nebo jsou vyráběny speciálně pro tebe?
Je to edice jen pro mě. Trochu se obávám, že za nějakou dobu ji zkopíruje čínská výroba, tak jako to má ve zvyku, ale nyní vlastní tento druh opravdu jen a jen moje Váženost.

Řekl jsi taky, že volíme košťata, znamená to, že dárky nerozvážíš sám?
Dárky rozvážím já, ale mám spešl tým, který mi pomáhá přijímat objednávky, vyřizuje žádosti. Tým je rozdělen na několik oddělení, mezi nimi třeba i oddělení autogramů, nebo reklamace nespokojených zákazníků. Víte, ono je obtížné obsloužit takových lidí, objednat ropovody, atp.

Ano, když navážeme na ten ropovod, jak je možné, že k ropovodu nedodáváte i instalaci? Víš vůbec, že ho musela odvléct a šroubovat ředitelka Havraspáru?
Toto už není náš problém. My jsme taková firma "Dneska podáte, zítra dodáme," ale rozhodně k tomu nepatří „a za dva dny i nainstalujeme“. Dotyčná osoba dostala ropovod, a mohla ho nechat stát na místě anebo jej prodat.

Když tedy zůstaneme u těch dárků, myslíš, že každý dostal opravdu to, po čem toužil?
Samozřejmě! Kdo by netoužil po ropovodu, nebo po předmětu, kterým může zpacifikovat své prefektky. Možná se na první pohled zdá, že dárek je zbytečný a osoba o něj nestojí, ale já jako Ježíšek mám dar vycítit, po čem osoba touží ze všeho nejvíce, a to mu pak nadělím.
Takže například nová majitelka traktoru chtěla být jako malá farmářkou, a to v ní zůstalo.

To samozřejmě chápu, ale jak k tomu přijde někdo, kdo dostal CD nebo rákosku? Přece jenom CD z blešího trhu a ropovod, který vydělá miliony, je poněkud větší nepoměr…
(protočí oči) A může snad Ježíšek za to, že si někdo přál rákosku anebo CD? Kdyby si přál bohatého prince na bílém koni, a byl hodný, tak ho dostane.

Dobře, začínáš být podrážděný, radši změňme téma. Samozřejmě vím, že na Vánoce máš spoustu práce, ale co potom? Slaví i Ježíšek Vánoce, nebo už má toho plné zuby?
Samozřejmě slavím. Přeci musím oslavit své vlastní narozeniny! (pomyslí si něco o zvláštních otázkách dnešní mládeže) Většinou je slavím už ráno, aby byl večer klid jen na dary.

A co tvoje rodina, snáší špatně, že Štědrovečerní večer trávíš jinde, nebo má pochopení?
Rodina je zapřáhlá do práce. Přeci nebudou lenošit, když já makám. Hezky vezmou do ruky balicí papíry, nůžky a izolepy a balí dárečky pod stromeček. Proto se nedivte, že nějaké dárky jsou zabaleny laicky, ale kdybyste měli balit dárky pro tolik lidí, taky byste to po chvíli flákali.

Já si rozhodně nestěžuji, má rákoska byla zabalená vskutku umělecky. Zeptám se na něco soukromého charakteru – Jaké cukroví má Ježíšek nejradši?
Masové koláčky madam Lovettové (zatváří se ďábelsky).

A teď neodpustitelná otázka na závěr: máš něco, co bys chtěl tímto vzkázat Hradníkům?
Nezlobte a nestěžujte si na Ježíška! On za to fakt nemůže!


Tímto Ježíškovi děkuju za vyčerpávající odpovědi a přeji jemu i vám všem nádherné Vánoce!


Elladora Brian Grangerová

3 komentářů:

  1. Anonymní

    Když to nebyl Ježíšek, to byl ďábel! :D
    A já ten svůj ropovod vůbec zabalený neměla - to není fér. :( :D
    Ehm, Ell, nějak jsi prozradila mé tajné poslání profesionála FBI. :P ;)

    A kdo dostal toitoiky? Nějak jsem to zapomněla. O:-)

    Cho.

  1. Any

    Jako Choiny esemesky pro Corca a Wolfku byly the best :D Cho je totiž borka! A elitní :D

  1. Anonymní

    Any, nemusí všichni všechno vědět. :D Měla jsem si trvat na Samarce, to bych pak měla aspoň dobrý argument. :D

    A s tou borkou dej pokoj. :D :D

    Cho.

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)