Recenze knihy Percy Jackson

Posted by Slídivé kukátko Štítky: ,

Blíží se zima a s ní i Vánoce, prázdniny a různé jiné svátky, a k takovýmto příležitostem je dobré mít u sebe knížku, která vás pobaví, vtáhne do děje a zahřeje v těch nejchladnějších chvílích.
Jednu takovou knížku jsem nedávno četla, strašně se mi líbila a od té doby ji čtu pořád a pořád dokola, napadlo mě se o ni s vámi podělit, třeba vás také zaujme a přečtete si i další zbylé tři díly.

Percy Jackson

Percy Jackson je velmi zajímavá a poutavá knížka, která jistě osloví všechny mladé fanoušky knížek fantasy a dobrodružství.
Kniha, vypráví o chlapci jménem Percy, který zjistí, že jeho lidská matka ho zplodila společně s bohem - Poseidonem, bohem moří a oceánů.

Už název Poseidon vám říká, že kniha bude hlavně o řecké mytologii.
O Percyho život začnou usilovat bájné příšery a postavy, které si myslí, že Percy ukradl Diův blesk, který zmizel.

Z krádeže obviňovali všichni Percyho, a jelikož mocný blesk je jedna z nejmocnějších zbraní na světě, usilovali o Percyho život nejenom bájné příšery, ale i bohové, jako např. bůh Hádes.
 Percy ale blesk neukradl, a tak se společně se svými novými přáteli Anabeth (dcera Athény) a Groverem (satyrem) vydávají na nebezpečnou cestu, na které se snaží najít Diův blesk.

Percy se potkal s Groverem a Anabeth v táboře polokrevných (*), do kterého byl přemístěn po jednom z útoků bájných stvoření, jeho matku však při pokusu dostat se do tábora zajal Minataurus. Percyho matka se ocitla v podzemí, kde ji věznil bůh Hádes.
Percyho cíl tudíž není jen najít Diův blesk, ale také zachránit matku.

Tuto knihu napsal Rick Riordan a já si myslím, že do těch svých knížek dává humor, snaží se nás upoutat a pobavit, a také nám umožňuje se dozvědět něco o starých řeckých bozích, výjimkou není knížka Percy Jackson, která vás zajisté pobaví.
Tato kniha je moje oblíbená a má čtyři díly, vřele vám ji doporučuji.

- - - - -
* tábor polokrevných je tábor, ve kterém se cvičí mladí polobohové (mají rodiče lidského a božského původu) v boji a řecké mytologii


riki

1 komentářů:

  1. Katy Night

    Tuto knížku znám taky, jedná se o jednu z mých nejoblíbenějších knižních sérií.
    Jen bych chtěla upozornit, že knižní série má pět, ne čtyři knihy. Pátý díl, Poslední z Bohů vyšel asi před půl rokem.
    Teď mi ho teprve půjčí z knihovny, takže se těším, až si ho přečtu, poté si celou sérii asi zopakuji, hrozně mě mrzí, že má jen pět knih :/

    JInak pro ty, kteří viděli film první knihy a myslí si, že tedy knihu číst nemusí, neboť by tam nebylo žádné překvapení, tak omyl :)
    Film je úplně jiný a na konci knihy vás čeká hrozné překvapení, pokud jste dříve četli knihu :)

    A ještě jednou jinak, Riki krásná recenze :)

    Katy Night, Zmijozel

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)