Cedric Diggory - živoucí legenda

Posted by Slídivé kukátko Štítky: ,

Dne 24. 6. si opět připomeneme bolestivou a absolutně nečekanou smrt mrzimorského studenta a prefekta Cedrica Diggoryho. 

Ten zemřel smrtící kletbou, kterou na něj vyslal Pán zla, přesněji jeho sluha – kupodivu z Nebelvíru – Červíček, když Cedric vyhrál Pohár tří kouzelníků.

Byl z proslulé a oblíbené kouzelnické rodiny. Otec, Amos Diggory, pracoval jako předseda dohledu nad kouzelnými tvory na ministerstvu kouzel. Matka se starala o domácnost, ale byla čarodějkou. Jeho smrt je velice zasáhla a říká se, že pan Diggory po dva měsíce od smrti svého syna chodil s černou páskou na ruce.

A jaký byl Cedric doopravdy ?

Byl pravý muž Mrzimoru a vyznačoval se tak jejími předními vlastnostmi – dobrý a spolehlivý kamarád, pilný student a chlapec, který se vždy snažil jednat čestně a tak, jak mu káže srdce. Mimo to byl prefektem a oblíbeným chlapcem, především u děvčat, jelikož byl i mimořádně pohledný – můžete posoudit sami :



Byl vybrán jako PRAVÝ zástupce Bradavic do Turnaje tří kouzelníků ještě s Fleur Delacour a Viktorem Krumem. Nebýt všudy vtíravého a duševně narušeného chlapce, Harryho Pottera, byl by i jejím vítězem. Procházel turnajem víc než hladce, zatímco Harrymu Potterovi většinou pomohl profesorský dohled, nadanější přátelé a domácí skřítek Dobby.

Při prvním úkolu Cedric ukázal svého nadání pro přeměňování a přeměnil ležící balvan v psa, a tím odlákal pozornost dračice a vzal jí vejce. Utrpěl sice drobná zranění, ale zato přišel se skvělým nápadem a myslím si, že všem divákům svým kouskem vyrazil dech.

Druhý úkol zvládl opět na výbornou. Vrátil se na souš jako první ze všech účastníků a povolený limit jedné hodiny překročil o pouhou jednu minutu. Opět využil svého nadání a použil formuli – bublinové kouzlo a za svůj výkon dostal 47 bodů. Panu Potterovi pomohl tentokrát se štěstím skřítek Dobby, jenž mu přinesl žaberník.

Třetí úkol, jímž bylo bludiště, Cedric úspěšně zvládl, splnil všechny své úkoly a díky své čestnosti a šlechetnosti dovolil Harrymu Potterovi, aby společně s ním zvedl nad hlavu pohár. Ovšem ten byl začarován v přenášedlo, které jej přeneslo na hřbitov, kde jej Červíček zabil.

Pro ty, kteří Cedrica znali, nebo pro ty, kteří uctívají jeho památku, zde ještě mám odkaz na jeho píseň Death of Cedric:


Nebo píseň, jež zněla při finále:



Mia Lovegood, Mrzimor

0 komentářů:

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)