Odhalení kouzelnického světa?!

Posted by Slídivé kukátko Štítky: ,

Už dlouho se povídá o tom, že by se mohla barikáda mezi kouzelnickým a mudlovským světem prorazit. Odborníci na mudlovský život jásají, zastánci “čisté krve“ v tom vidí konec světa.

Spousta prohlášení ministerstva kouzel jakoby nasvědčovala tomuto kroku. Toto téma se stává středem hovoru nejedné kouzelnické rodiny. Opravdu se o nás mudlové dozvědí? Kolik zbývá času?

Po porážce Lorda Voldemorta dalo Ministervo zelenou nápadu Caroline White, která navrhla zveřejnit i pro mudlovské společenství příběh o Chlapci, který přežil. Harry Potter a jeho sedm dílů se ihned stalo hitem po celém světě. Mudlové samozřejmě netušili, že J. K. Rowlingová (autorka příběhu o HP) je významná čarospisovatelka. Mysleli si, že tento příběh je zcela fiktivní, a že Rowlingová je obyčejná mudla.

Jenže pak přišlo povolení zveřejnit i knihu K.Whispa Famfrpál v průběhu věků. Fanoušci
Harryho Pottera tuto knihu samozřejmě znali, protože ji Rowlingová uváděla ve svém příběhu. Zanedlouho se do mudlovských prodejen dostala i kniha Fantastická zvířata a kde je
najít od Mloka Scamandera. Tato kniha byla vyslána k mudlům za účelem poznání našich zvířat. Na začátku je pro mudly uvedeno, cituji: Tito zábavní tvorové, kteří jsou v dalším textu popsáni, jsou fiktivní a nemohou nikomu ublížit.

Proč by ale chtěli ministerští pracovníci, aby mudlové poznali naše tvory? Jen pro zábavu? Pché… Korunu tomu nasadilo povolení zveřejnit kouzelnickou sbírku pohádek Bajky Barda Beedleho, i s poznámkami Albuse Brumbála.

V tuto chvíli byly zaznamenány případy mudlů, kteří těmto knihám uvěřili. Tvoří různé školy
napodobující naše Bradavice, sesílají na sebe různá kouzla z našeho světa (vůbec jim nevadí, že jen tak mávají klackem a nic se neděje). Ví o našem světě mnohé. Ještě pár zveřejněných knih a přijdou na náš svět i ostatní mudlové.

Co se stane, jestliže se o nás mudlové oficiálně dozví? Na tuto otázku jsem se zeptala odborníka na život mudlů, pana Benjamina Cookooda.

„Je jisté, že v mudlovském světě by to vyvolalo velkou vlnu reakcí. Je jen dohadem, zda by jejich strach přerostl v tak velký, jako tomu bylo ve středověku, nebo zda by viděli v kouzelnickém světě nové možnosti. Dle mého by vše mělo zůstat tak, jako nyní. Mezinárodní sdružení kouzelníků mělo roku 1692 jistě mnoho důvodů, proč vydalo Zákon o utajení, na to nesmíme zapomínat.

Opravdu necháme ministerstvo takto porušovat Zákon o utajení? Nebylo by rovnou jednoduší ho zrušit a ukázat se mudlům?


Any Sargo, Havraspár

1 komentářů:

  1. Anonymní

    Souhlásím že zákony nejsou jen tak a není radno si s nimy zahrávat.
    carolyne

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)