Aprílový rozhovor

Posted by Slídivé kukátko Štítky: , ,

Jak byla většina z vás očitým svědkem, aprílový den dokáže pěkně zabrnkat na nervy všem smrtelníkům. Jinak tomu ani nebylo v případě všech kouzelníků, kteří se v první dubnový den nemohli dostat na Hrádek, který údajně podlehl škrknám.

Mnozí zkoušeli psát do hradního sovince, kde se jim dostávalo kruté odpovědi „Hrádek obléhají škrkny“, nebo poněkud vyděšeně kontaktovali své profesory. Mezi ně patřila i profesorka a členka Hradní rady, Any Sargo, kterou sice spolkla děsivá příšera, nicméně nejspíš i s počítačem, takže stihla některé hradníky alespoň přibližně informovat o všem, co se děje. Rozhodla jsem se ji tedy trochu vyzpovídat, a proto si teď můžete udělat alespoň přibližný obrázek o tom, co se v hrádku stalo na Apríla.


Ahoj Any, jsem moc ráda, že tě příšera opět vyplivla na zemský povrch. Nevíš, jestli měla ta příšera něco společného se škrknami? Byly kamarádky?
Ahojky Elladoro. Nevím, zda to byly kamarádky, ale možné to určitě je. Mám ošklivé tušení, že tyto nestvůrnosti na nás seslala tetička Apríl, a to je velmi nebezpečná osoba. Každý by si měl na ni dávat pozor, protože dokáže udělat spoustu neplechy!

To máš určitě pravdu. Víme, že Hrádek škrkny napadly těsně po půlnoci, proběhlo tvé spolknutí přibližně ve stejnou dobu?
Ne, to ne. Příšera mě spolkla až kolem 10. hodiny ráno.

Aha, takže jsi pravděpodobně byla u napadení Hrádku. Mohla bys nám zkusit popsat, jak vlastně obsazení začalo? Daly vám škrkny dopředu nějakou zprávu o chystaném útoku nebo Hrádek zničehonic napadly?
Já u obsazení Hrádku nebyla. U toho byli jiní hradníci. V té chvíli jsem spala nerušeným spánkem. Jisté tušení mělo více hradníků, hlavně těch starších. Původně nikdo o tom, že to jsou škrkny, nevěděl, jenže pak se objevila jistá domněnka na jedné sociální síti, která se ukázala být správnou, což po chvíli potvrdil i hradní sovinec.

Ale nevíš jak je možné, že Hrádek pohltilo tolik škrken? Většina hradníků totiž žila v domnění, že škrkny obývají především jmelí, nikoliv celé hrady.
Toto byl nejspíš nějaký druh škrken, o jehož existenci nevěděl ani Xenofilius Láskorád. Můžete se zeptat paní profesorky na Péči o kouzelné tvory, ta o těchto potvůrkách bude mít jistě lepší informace. Nebo bude o mnoho lepší se zeptat již zmiňované tetičky Apríl.

Dobře, pokud se objeví dříve než příští duben, určitě se jí zeptám. Any, zmínila ses sice o tom, že jsi u počátku napadení nebyla, ale co samotný boj – jak probíhal? Byla nutná nějaká speciální opatření?
Vlastně se nic nedělo, škrkny nám nechaly vzkaz, že Hrádek vrátí kolem půlnoci. Co jsme mohli dělat? Snad jen čelit náporu dotazů ze stran hradníků.

Takže chceš vlastně říct, že i „odškrknění“ Hrádku proběhlo bez problémů? Opravdu nenastaly žádné komplikace?
No, to já zase tak přesně nevím, protože ani u toho jsem nebyla (v té době jsem stále obývala žaludek příšery). Ale vzhledem k tomu, že je Hrádek zase v pořádku, nejspíš vše dopadlo dobře.

Tak to máš pravdu. Chtěla bys něco ještě na závěr vzkázat hradníkům – např. ohledně škrken?
Zvláštní, že tato věta je vždy na konci každého rozhovoru… Já jen doufám, že vás škrkny moc nevyděsily, a že alespoň tohle byl důvod, proč udělat nějakou tu soutěž navíc.

Díky za rozhovor.

Elladora Brian Grangerová, Nebelvír

2 komentářů:

  1. riki

    :-) příšera :-D To mě dostalo

  1. arielka

    Jo, škrkny jsou potvory :)

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)