Předtuchy

Posted by Slídivé kukátko Štítky: , , ,

Velice mne inspiroval článek Ditky New „Čtenářský deník“ a mě samotnou nedávno velice zaujala jedna knížka, o které jsem povídala skoro každému, ale nikoho to moc nezajímalo, tak to posílám sem, protože zde si to někdo možná přečte nebo ho dál inspiruji.

Jméno knihy: Předtuchy
Autorka: Jude Watsonová

Knížka je thriller, mladé dívce jménem Grace umřela maminka ošklivou smrtí. Grace kdysi sama čelila smrti, když jako malá byla u moře, málem se utopila, a když ji plavčice zachraňovala, slyšela, jak říká: ,,Vzbuď se! Prosím.“ Když se nakonec probrala, ptala se, kdo to mluvil, ale její maminka odpověděla, že nikdo.

Od té doby mívala Grace vidění, jednou cítila, že jejímu strýčkovi právě exploduje srdce, a ten strýc o tři dny později opravdu umřel. Jednou cítila, že se něco stane i její matce, ale nechtěla tomu věřit a když jí matka oznámila, že odlétá, nezastavila ji.
Její matka umřela, když se vyboural náklaďák s pomeranči, pomeranče se sesypaly a její matka se v nich udusila.
Od té doby Grace pomeranče nemůže ani vidět. Její vidění ale pokračují dál a ona se dostává do nebezpečí.

Takto bych popsala děj knížky, ale popsat knížku neznamená říci, co se v ní děje, ale vysvětlit, jaký pocit dává a tak podobně. U této knihy je to smíšené, nejdříve se vám zdá jako knížka, která je skoro bez děje, ale když se dočtete na další stránku, napětí a zvědavost vzrůstá a vy knížku nedokážete přestat číst. Ono jde přestat knížku číst, ale než se vám chce, no chápejte. Knížka je každým okamžikem víc a víc napínavá, až skoro puknete.

Nejnapínavější a nejzamotanější je, když se vyšetřovatel stává obětí, aniž by něco tušil. Když se do knížky začtete, což mimochodem u této není vůbec těžké, úplně vidíte všechny ty lidi, všechen ten děj a nic z toho vás nenudí. I když máte občas třeba chuť otočit stránku a podívat se, jak vše dopadlo, tak u Předtuch, i když vás to láká, čtete jen dál, jelikož to napětí je tak zdařile napsané. Večer když se snažíte spát, pořád přemýšlíte, jak to dopadne, ale zároveň už chcete usnout, aby bylo rychleji ráno, protože chcete číst dál.

Já knížku přečetla za dva dny, protože Jude Watsonové se kniha náramně povedla a mne velice zaujala. Doufám, že se bude líbit i vám!

Luccy, Havraspár

0 komentářů:

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)