Slovo redakce

Posted by Slídivé kukátko Štítky: ,

Vážení čtenáři,

Dovolte nám představit zbrusu nový časopis Slídivé kukátko. Jak jste si již jistě všimli, přešli jsme na jinou, webovou verzi. Máme pro to hned několik důvodů. Doufáme, že se vám změny budou líbit a že povedou k vylepšení našeho časopisu. Samozřejmě budeme rádi za vaše reakce, ať již pochvalné, nebo kritické, budou-li specifikovány, co přesně se vám líbí či nelíbí.

Jednou ze změn je to, že již autory článků nerozlišujeme na redaktory a ostatní přispěvatele. Není nutné se přihlašovat do konkurzů a čekat, zda vás vybereme. Přispět článkem může každý a každý má stejné možnosti na ohodnocení článků. Uvidíme časem, zda to zlepší činnost časopisu, či naopak. Doufáme, že i když nebudeme na nikoho tlačit, aby poslal článek, budeme mít co vydávat.

Důvodem, proč jsme přešli na webovou verzi je to, že to dá možnost čtenářům komentovat přímo konkrétní články. Dříve se Kukátko setkávalo spíše s ohlasy čtenářů na celkové vydané číslo. Zde však bude možnost vyjádřit se přímo k článku, který čtenáře zaujme a autor tak bude sám mít odezvu na jeho článek a bude vědět, jak ho čtenáři vnímají, případně jak se staví k dané problematice. Vzniká zde prostor pro zanícené diskuze a rozebírání konkrétního článku. Pro autory budou vaše komentáře odměnou za jejich práci, tak se neostýchejte a komentujte.

Samozřejmě budete-li chtít, můžete se vyjadřovat i k celému číslu, ale na dílčí články nezapomínejte. Rádi si přečteme vaše sovy s postřehy, hodnocením práce Kukátka, náměty i připomínkami. Můžete nám psát i v prostorách Kukátka v Hrádku. Těšíme se na vaše ohlasy.

Další novinkou je zavedení soutěží Slídivého kukátka. Tyto soutěže budou pouze v rámci našeho časopisu, i když za zdařilé příspěvky budete dostávat body. Bude se jednat o soutěže s literárními náměty. Rádi bychom si touto cestou vychovali budoucí i současné autory článků. Vždyť základem každého reportéra je umět psát a umět se vyjádřit, proto vás k tomu chceme vést.

Nyní vás již zveme k příjemnému strávení chvil s naším časopisem. Kdo ví. Třeba se vám zalíbí natolik, že i vy budete chtít do příštího čísla přispět. Pak neváhejte a směle do toho.

Vaše vedení SK

0 komentářů:

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)