Recenze knihy Zpověď

Posted by Slídivé kukátko Štítky:


Famfrpál je nejoblíbenější kouzelnický sport, a mnoho hradníků ho jistě má v oblibě. Nedávno jsem četla knihu, která se ho týká, a rozhodla jsem se s vámi podělit o své dojmy z ní.


Knihu Zpověď napsala Astorie Bellová, kterou jistě nemusím představovat. Astorii zná jistě každý, kdo se o famfrpál zajímá. Dlouholetá kapitánka Holyheadských harpyjí a později trenérka, pak manažerka několika týmů. Tato žena se stala idolem mnoha hráčů, kteří k ní vzhlíželi.

Málokdo ví, co vše musela pro famfrpál obětovat. Každý její famfrpálový úspěch byl vykoupený fiaskem v osobním životě. Přišla díky svému fanatismu k famfrpálu o rodinu, přátele, sáhla si až na dno. Nakonec se v depresích stáhla a téměř nikdo o ní nevěděl, dokud se neocitla u sv. Munga s pokusem o sebevraždu. Ano, i tak může skončit zaujetí famfrpálem.

U svatého Munga ji dali dohromady a Astorie nyní napsala svoji autobiografii, aby varovala současné přední famfrpálové nadšence, ať nedopadnou jako ona. Jde o knihu plnou smutku a ponaučení.

Autorka v ní líčí detailně vše, co si prožila. Jakou cenu musela za své úspěchy zaplatit. Kniha se čte jedním dechem a rozum mi zůstával stát nad její zaslepeností a cestou za úspěchem. Myslím si, že tuto knihu by si měl každý, kdo sní o famfrpálové kariéře, přečíst. Ne proto, aby ho odradila, ale kvůli varování, aby neskončil stejně, jako Astorie Bellová.


Arielka Snape

0 komentářů:

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)