Rychlosraz v Praze

Posted by Slídivé kukátko Štítky: , ,

Jednoho dubnového týdne se na Hrádku objevila zpráva o rychlosraze v Praze. Sraz se konal v neděli téhož týdne, 29. 4. 2012.


Jako čarodějky (ne, žádný kluk nepřišel, nejde o diskriminaci) na vysoké úrovni jsme pojaly i příjezd ve velkém stylu. Jako první se na Florenc přiřítila modrá Vanesska, která se svým krtčím strojem prokopala půlku Prahy, a dušice Protivná Any, která si zkusila řídit Záchranný autobus značky CDS. Taky jste slyšeli v mudlovských zprávách o zvláštních úmrtích na silnicích Prahy? Dvojice se po kratších zmatcích přesunula do Zličína (pozn. autorky: kratší zmatky = naprostá neznalost mudlovského světa ex i současných profesorek mudlů), kde poučila o kouzelnickém světě pracovníky tamějšího Starbucksu.

Ano, hlavně ostuda Hrádku, a z toho si berte příklad. Je až k neuvěření, co vše se dá během hodinky a něco zdrbnout. O polední hodině se k dvěma modrošedým přidala jedna zelená žába, nejúžasnější, nejzelenější, nejrozmazořasenkovatější Lilian Lupin. Ta si vybrala též velmi originální dopravní prostředek, stylové létající auto, které ji přivezlo až k nádraží.

A poslední dvě členky, šéfky světa hradního, šéfky světa fanfictionového, šéfky Matrixu, Ally Owens a Arielka Snape. A tak byla kouzelnická společnost v pětičlenném složení. Možná si říkáte, ehm, tomu se nedá říkat sraz, avšak mohu vás ujistit, že tenhle sraz měl, mudlovsky řečeno, pořádný koule.

Překvapivě se zase drbalo a drbalo. Stav Havraspáru, členové Havraspáru, Hrádek, úžasná dušice, Havraspár. Ave Rowena! *andělský výraz*
A teď kvíz za deset bodů. Kam se skupina po dlouhé jízdě metrem přemístila? Do místní knihovny? Ano, dvě modré a chytré duše zde byly, ale přehlasoval je zbytek. Šlo se do Hospody.

Taková hospoda je zvláštní místo. Čáry, máry, fuk, nemáš peníze, nemáš tušení, jak se jmenuješ. Ovšem my jsme vychované dámy, a tudíž nic takového nehrozí. Po výborném obědě (doporučuji mudlovskou kuchyni, alá Každá druhá hospoda), jsme se pustily do kouzelnických Activit. Místní domorodci nás měli trošku za blázny - ono předvádět Příběh tří bratří a Smrt Severuse Snapea na zahrádce v hospodě možná trochu mimo je, avšak stejně je nechápu.

Pak jsme si chvíli zahrály Cestu za Voldym, což je deskovo-RPG hra, kde si každý zvolí za jakého Smrtijeda hraje, a pak se společně s ostatními snaží dostat co nejblíže k Ó-našemu-Pánu, Tomu-jehož-jméno-se-nesmí-vyslovit. Any si „překvapivě“ zvolila Belatrix, která všechny s přehledem porazila a ještě půjčovala ostatním peníze na podmajznutí ministerských bystrozorů. Vedle ní pomalu, opravdu pomalinku, putoval Severus Snape v režii Arielky. Ten než se vykopal, hrál si na písku s kotlíky. Doufám, že nemluvím jen za sebe, ale hádky a narážky Severuse a Belatrix jsou naprosto luxusní po dobu celé hry. Další Smrtijedskou postavou byl Lucius Malfoy, kterého si zvolila Lilian. I on byl neustálým středem narážek. Peroxidová blondýna, brzdící skrblík. Další dvě postavy již nebyly přímo
ze světa HP, nýbrž, pro čtenáře známého, světa Rettopovek (www.rettop.blog.cz). První postava, Teisha Wieldová – Ally – si to tak sama šlapala skoro stále na konci, ale spokojená, že není zas v tak velké blízkosti Pána Zla. Poslední hráčkou se stala Hope (čteno Hope, néé Houp), kterou si vybrala Vanesska. Smrtijedská lékouzelnice a pořádně černá ovce…. koza…

A když jsme se tak bavily, náhle byl čas placení a pomalého odchodu. Za sebe bych ráda dodala, že ač byl tento sraz krátký, byl moc příjemný, a jsem moc ráda, že jsem mohla blíže poznat hlavně Vanessku a Lilian, se kterými jsem měla čest jen na narozeninovém srazu.
Zase jsem se přesvědčila, že setkání s hradníky naživo je nepřekonatelné.


Ta nejprotivnější Any

0 komentářů:

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)