Co to je ten "hokej"?

Posted by Slídivé kukátko Štítky: ,

Milí čtenáři,

po četných nevěřícných dotazích svých kouzelnických přátel jsem se rozhodla sepsat tento článek, ve kterém Vám představím svůj nejoblíbenější zimní mudlovský sport, hokej. Kdekdo si klepe na čelo, proč čarodějka slintá na stadionech nad hrou někoho, koho ani nejde pořádně vidět. Já si však za svým stojím a ráda famfrpál měním za tuto zábavu.





Na obrázku výše vidíte prostory, kde se tento mudlo sport hraje. Je to velkýýýý ovál plný ledu, kolem jsou sedačky. Ty divný tyčky neslouží slalomu na košťatech, nýbrž drží speciální skla, které brání tomu, aby hráči po nárazu spadli do "klína" divákovi a zároveň brání divákovi "obejmout" hráče. 
Už jenom jít na podobný stadión je pro kouzelníka dost zážitek. Přiznávám se, že chodím "na černo" a na stadión se přímo přemístím. Poté je důležité vybrat si dobré místo. Nejlepší jsou ty u skla. Hlavně nevytahujte hůlky (jaká já). Kapacita stadionu může být i přes 60 000 sedaček a upravujte potom všem paměť O:-)...

Teď už snad něco o této hře. Základem celé komedie je kus gumy, kterou se snaží hráči dostat do speciálního koše. Je to červeně ohraničený ovál se síťkou. Několikrát jsem zkoušela proniknout do tajů branky, ovšem zatím marně. Je to dírované jak zezadu, tak zepředu, ovšem bod se počítá jen tehdy, když guma proletí zepředu.
Jako v famfrpále koš střeží brankář. Je ovšem navlečený opravdu kuriozně. Na nohou má objemné kvádry a vypadá jako medvěd. Místo ruky má připoutaný koš. Tím se snaží chytnout gumu. Podívejte se sami:


Posléze jsou na hřišti ještě 2 obránci. To jsou hokejoví odrážeči. Jejich nedovolené zákroky (třeba praštění a nebo žduchnutí protihráče) se trestají tím, že si jdou odpočinout na speciální lavičku. Zpočátku jsem nechápala, proč se tak zlobí, když jsou odpočívat, ale očividně jsou natolik nabuzení, že chtějí jen hrát. Tomu já říkám sportovní zápal!
Posledními hráči na ledě jsou 3 útočníci. Ti se snaží protlačit gumu do koše za medvědem. Ehm...za brankářem :D.

V ruce každý hráč drží hůl. Tou se snaží ovládat gumu a občas se jí mlátí navzájem. Celkově je hokej brutální sport, při kterém nechybí potyčky, krev a rvačky. Já ho proto miluji, nejen kvůli hře, ale kvůli "doprovodným akcím". 
Jako třeba padání hráčů. Není to kletbou, ovšem dím, že "jezdí" na tenkých nožích.
Na světě je velmi rozšířen. Já zbožňuju především série v Americe, kde jsou rvačky nejčastější. Mám ráda také národní soutěže, kde se vyhrávají placky ve tvaru kruhu v různých barvách (bronzová, stříbrná, zlatá).

Hráči se sdružují v klubech, kluby mezi sebou soutěží a sbírají body. Kdo sesbírá nejvíce bodů dostane nějaký kus plechu. Každý z něj má očividně velkou radost...


Hokeji nechybí akce, výbušnost a teda trocha sportu. Je to také životní styl mnoha lidí, včetně mě :). Doufám, že tento článek osvětlí všem kouzelníkům a čarodějkám, že hokej je převlečený famfrpál na ledu, kde koště je tyčka se zahnutým koncem.
Můžete si myslet, že jsem praštěná, když "lítám" mezi Harpyjemi a Lavinami (to je můj milovaný hokejový klub), ovšem je to můj život, stejně, jako kouzla!


Mia Lovegood 

2 komentářů:

  1. Anonymní

    Ahojík Mio, bezva článek, smála jsem se jako už dlouho ne. Nejlepší byl popis branky a brankáře. :) Děkuju.

    Elanor

  1. Anonymní

    Děkuju Elanor =). Jsem ráda, že se článek líbil.

    Mia

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)