Každý je originál

Posted by Slídivé kukátko Štítky: , ,

Víte, uvažovala jsem. Každý chce vypadat jako někdo. Má svůj vzor a chce se mu co nejvíce podobat. Někdy jen vzhledem, aby byl hezkej, ale někdy se chce změnit chováním, aby se v něm alespoň trochu podobal svému idolu.

Přiznám se, že jsem se jeden čas velmi chtěla podobat Laře Croft, chtěla jsem umět to, co ona a vypadat i stejně, jenže pak jsem zahlédla jedno přísloví a od té doby, co jsem si ho přečetla, jsem na svůj idol zapomněla. Od té doby jsem se nechtěla už nikdy nikomu podobat. Dnes už si nepamatuji, jak to přísloví znělo, ale nebýt něho, nebyla bych taková, jaká jsem. Byl nějak takto: "Buď originál, o kopie nikdo nestojí." Tohle mi otevřelo moje oči, řekla jsem si, že příslovím to není nadarmo a opravdu vždy říkám: "Říkej si, co chceš, ale já zůstanu taková, jaká jsem." Protože proč bych se měla měnit? Vždyť to bych pak nebyla já.

Ano, přísloví není příslovím nadarmo. Tohle není jediné, co mi otevřelo oči.

Takže každý si smí vybrat, co bude, jestli kopie nebo originál. Je to jen jeho věc, jeho volba a nikdo by mu neměl vymlouvat jeho rozhodnutí. Já vám jen dám jednu radu. Budete-li takoví, jací jste, dojdete v životě dál, než ti, kteří se rozhodli jít cestou kopie.

Fabulus Girl, Nebelvír

1 komentářů:

  1. Anonymní

    Já jsem originál,nikdo není tak:tlustý,otravný,někdy i ujetý jako já.

    Anna :-)

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)